Evy Gruyaert keert terug naar haar eerste liefde

Evy Gruyaert keert terug naar haar eerste liefde

Foto: Jan Cornelis Photography

Evy Gruyaert (39) wordt de komende jaren een vaste waarde binnen het DJ-team van Nostalgie. Gruyaert keert daarmee terug naar haar eerste liefde: de radio.

Op Nostalgie zal Evy Gruy­aert vanaf januari elke zaterdag tussen 10 en 12 uur een liveprogramma presenteren. “Ik word volgende zomer 40 en dat voelt als een kaap waar ik omheen moet”, zegt Gruyaert. “Bij 30 worden heb ik niet stilgestaan, maar nu die vier eraan komt, ligt het anders. Het cliché luidt: het leven begint bij 40, maar ik vraag me af of dat wel zo is. Samen met de luisteraar wil ik uitzoeken wat 40 worden zoal inhoudt. Geen zwaarwichtig gedoe, maar fijne radio waar je met een glimlach van herkenning naar luistert.” Een naam heeft het nieuwe programma nog niet. “Er liggen momenteel enkele ideetjes te marineren. Zoiets moet je wat tijd gunnen.”

Evy Gruyaert keert terug naar haar eerste liefde
Foto: alohafred

Toevallig bij radio beland

Voor Vlaanderen haar leerde kennen in onder meer De Rode Loper, was Gruyaert een echt radiobeest. “Ik zette mijn eerste stappen in de media op de radio. Nogal toevallig, want geen haar op mijn hoofd die in die richting dacht. Op een avond reed ik naar huis en op Radio Donna hoorde ik dat ze mensen zochten. Impulsief schreef ik een brief en hoewel er 600 kandidaten waren, kreeg ik een job. Eerst op de redactie, maar al spoedig mocht ik presenteren. En toen gingen bij mij de rolluiken omhoog: dít was écht wat ik wou doen.”

Toch zei Gruyaert uiteindelijk de radio vaarwel. “Mijn tv-werk was erbij gekomen en ik was stilaan zeven dagen op zeven aan de slag. Ik moest gas terugnemen en tv biedt nu eenmaal bredere toekomstmogelijkheden.”

“Jij en je micro”

Toch noemt ze radio nog altijd haar ‘kern’. “Radio is een sneller medium, je werkt met een kleiner team en het is alleen jij en je microfoon.”

Of Nostalgie de juiste plek zou zijn voor haar nieuwe radio-avontuur kon ze begin dit jaar al even testen. “Samen met Kevin De Geest van Nostalgie blikte ik de eerste week van 2018 vooruit naar het nieuwe jaar. Dat smaakte naar meer.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees