Jan Jambon wordt meteen opnieuw burgemeester van Brasschaat

Jan Jambon wordt meteen opnieuw burgemeester van Brasschaat

Jambon bij zijn eedaflegging in 2012. Foto: if

Brasschaat -

Nu Jan Jambon niet langer vicepremier is, wordt de N-VA’er al vanaf januari opnieuw actief burgemeester van Brasschaat. Dat meldt de VRT. Normaal gezien zou dat pas na de verkiezingen in mei gebeuren.

Door het ontslag van de N-VA-ministers uit de federale regering komt er een einde aan het vicepremierschap van Jambon, die daarom vanaf januari weer actief burgemeester van Brasschaat wordt. Op die manier wordt een stoelendans ingezet: waarnemend burgemeester Philip Cools zet een stap opzij en wordt weer schepen van Financiën, waar Bruno Heirman moet wijken.

“De omstandigheden zijn niet optimaal”, aldus Jambon bij VRT NWS, “maar ik heb zin om Brasschaat opnieuw te leiden. Ik ben altijd actief gebleven in de gemeenteraad, maar opnieuw het schepencollege mogen leiden en burgemeester mogen zijn van zo’n gezellige gemeente als Brasschaat, is een heel mooi vooruitzicht.”

Jambon zal normaal gezien opkomen bij de federale verkiezingen in mei. Als hij daarna weer minister zou worden, komt er opnieuw een waarnemend burgemeester in Brasschaat.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees