Dieven stelen mobiele frituur, eigenaars zetten wilde achtervolging in

Dieven stelen mobiele frituur, eigenaars zetten wilde achtervolging in

Foto: ss

Dieven hebben in een deelgemeente van de Waalse stad Chimay een mobiele frituur gestolen om ermee naar Frankrijk te rijden. Dankzij een tip van een getuige konden de eigenaars, na een wilde achtervolging, de daders stoppen vlak bij de grens.

De mobiele frituur ‘La Frite d’Or’ staat normaal gezien in de industriezone van Baileux, deelgemeente van Chimay in de provincie Henegouwen. Maar zaterdag rond 17.45 uur kreeg uitbaatster Nancy plots een telefoontje van een bekende.

“Uw frituur rijdt hier voorbij, achter een wagen met Franse nummerplaat. Is dat normaal?” De vrouw verwittigde meteen haar echtgenoot, die in zijn wagen stapte en de frituur achterna reed.

Wilde achtervolging

“Mijn man Jean-Marie slaagde erin de dieven te vinden”, vertelt Nancy aan Sud Info. “Hij kon ze inhalen en ze doen afremmen. Intussen was ik met de politie aan het bellen.”

Tijdens de wilde achtervolging reden de dieven meermaals tegen de wagen van Nancy en Jean-Marie. Net voor de Franse grens slaagden de eigenaars er uiteindelijk in om de daders tot stilstand te brengen.

Een passagier kon vluchten, maar de bestuurder konden ze ter plaatse houden tot de politie er was. Zij sloegen hem in de boeien.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees