Bijna nagelnieuw onderdak voor kleuters in Lobos

Buitenschoolse kinderopvang Stekelbees Lobos feestelijk heropend

De buitenschoolse kinderopvang Stekelbees in de Boskapellaan is dinsdagavond feestelijk heropend. Het fel gedateerde gebouw uit de jaren '60 werd nagenoeg volledig gestript en heropgebouwd, ook naar de huidige veiligheidsvoorschriften na de zaak Kim De Gelder. Burgemeester Deswaene mocht zich door een spinnenweb van draden wurmen om het tricolore lintje te knippen. Met de assistentie van tientallen uitgelaten kinderen.

"De initiële plannen voor de verbouwingen van Stekelbees - één van de vier initiatieven van Landelijke Kinderopvang vzw in Lochristi - dateren al van zes jaar geleden", vertelde schepen voor kinderopvang Fréderic Droesbeke (Open VLD). "Het bouwdossier voorzag aanvankelijk alleen in een vernieuwing van het sanitaire blok, maar al vlug besliste de gemeente om het volledige gebouw aan te pakken. In dat jaar was ook het geboortecijfer in Lochristi fors toegenomen." Het resultaat mag nu gezien worden, want de oorspronkelijke locatie is nagenoeg niet meer herkenbaar: de oude klascontainers, waarvan de huurovereenkomst afgelopen was, zijn verdwenen, het gebouw heeft er een nieuwe linker- en een rechtervleugel bij, met nieuwe verwarming, led-verlichting, isolatie en natuurlijk het geplande nieuwe sanitaire blok. Buiten staat er nog heel wat werk te wachten: het terras voor het gebouw, de afwerking van de gevel en de aanleg van groenvoorziening én een bescheiden fietsparcours voor de kinderen is voor na de jaarwisseling gepland.

"Vooral kleuters tussen 2,5 en 4 jaar"

Stekelbees-verantwoordelijke Ellen De Clercq was net als Ann Bogaerts, regiomanager van vzw Landelijke Kinderopvang, opgetogen over het feit dat de verbouwingen eindelijk zo goed als achter de rug zijn: "Eerst wilden we zonder extra-verhuizing het project in fases afwerken, maar dat was praktisch niet haalbaar. Daarom zijn we in juli en augustus met zijn allen tijdelijk naar de gemeenteschool in Beervelde getrokken", vertelt ze. "Onze maximale capaciteit is eigenlijk maar met 5 plaatsen naar in totaal 97 kindjes gestegen. Onze doelgroep zijn vooral de kleuters tussen 2,5 en 4 jaar die buiten het grote aanbod van crea-activiteiten en sportkampen vallen. Woensdagnamiddag is onze drukste opvangtijd, dan verwelkomen we hier met 8 van de 22 wisselende personeelsleden van Groot-Lochristi gemiddeld 60 à 70 kinderen. 's Ochtends is het hier het rustigst: op een doorsnee schooldag hebben we maar een vijftal kindjes die hier al voor schooltijd opgevangen worden." 

De renovatie van BKO Stekelbees in de Boskapellaan kostte 747.600 euro. Voor de buitenomgeving is er een budget van 30.000 euro voorzien.
 

 


 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio