Vandenbempt heeft opmerkelijke verklaring voor hobbelig parcours Club Brugge: “Leko heeft het mentaal moeilijk”

Vandenbempt heeft opmerkelijke verklaring voor hobbelig parcours Club Brugge: “Leko heeft het mentaal moeilijk”

Foto: Photo News

Voetbalcommentator en Nieuwsblad-columnist Peter Vandenbempt heeft in zijn wekelijkse terugblik op de speeldag bij Radio 1 een opmerkelijke reden aangehaald voor de nieuwe nederlaag van Club Brugge. Volgens Vandenbempt is er een verband tussen het hobbelige parcours van blauw-zwart en operatie Propere Handen. “Die traumatische ervaring met die nacht in de cel heeft er toch ingehakt bij Leko”, zei hij.

Waasland-Beveren, Zulte Waregem, Charleroi: de afgelopen weken ging Club Brugge een paar keer met de billen bloot tegen mindere tegenstanders. Slechts 4 op 15 telt Club Brugge uit de laatste vijf wedstrijden in eigen land.

LEES OOK. Wat is er aan de hand bovenin? Leider Genk en nummer twee Club Brugge konden elk maar 1 van laatste 5 matchen winnen

Dat is ook radiocommentator Peter Vandenbempt niet ontgaan. De voetbaljournalist kwam op Radio 1 met een opmerkelijke verklaring voor de zwakke reeks van Club Brugge. Volgens hem houdt die verband met de uitbraak van operatie Propere Handen, waarbij trainer Ivan Leko werd opgepakt voor verhoor en zelfs een nacht in de cel moest doorbrengen.

Vandenbempt heeft opmerkelijke verklaring voor hobbelig parcours Club Brugge: “Leko heeft het mentaal moeilijk”
Foto: BELGA

“Ik heb de indruk dat die traumatische ervaring met die nacht in de cel die Leko heeft moeten doorbrengen, er toch heeft ingehakt bij de trainer. Als ik naar hem kijk, dan denk ik dat hij het mentaal moeilijk heeft en dat hij zichzelf niet is”, vindt Vandenbempt.

De operatie Propere Handen brak uit op woensdag 10 oktober. Sindsdien speelde Club Brugge elf wedstrijden, waarvan het er amper drie kon winnen. Maandagmiddag reageerde Leko op de commentaar van Vandenbempt. “Ik begrijp niet waarom ik het mentaal moeilijk zou hebben”, zei hij op de persconferentie van Club Brugge voor de Champions League-match tegen Atlético Madrid.

LEES OOK. Gepikeerde Club Brugge-trainer Leko: “Ik begrijp niet waarom ik het mentaal moeilijk zou hebben”

LEES OOK. Champions League: Leko en de zijnen zoeken verklaringen voor het wisselvallige optreden van Club Brugge (+)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.