"Het Mirakel van Miami": topteam in NFL gaat ten onder aan moment dat 11 jaar op zich liet wachten

"Het Mirakel van Miami": topteam in NFL gaat ten onder aan moment dat 11 jaar op zich liet wachten

Foto: Belga

Fans van de NFL konden vannacht hun hartje ophalen met een touchdown voor de eeuwigheid. De Miami Dolphins stonden met nog enkele seconden op de klok vijf punten achter tegen topteam New England Patriots. Die hadden Rob Gronkowski (met nummer 87) erin gebracht om de (verwachte) lange pass van de Dolphins te neutraliseren. Maar via enkele inventieve passes kwam de bal plots in de handen van Kenyan Drake terecht. En die liep recht naar een historische touchdown én een 34-33-stuntzege voor Miami.

De play die de Dolphins uit hun mouw schudden, heet "Boise". Vernoemd naar de collegeploeg van Boise State die daarmee in 2007 een van de meest beruchte wedstrijden ooit wonnen, de Fiesta Bowl tegen Oklahoma.

Amper twee dagen eerder had Miami de play nog geoefend, wat ze enkele keren per seizoen doen. En zondag kwam dat dus eindelijk van pas.

Ryan Tannehill vond Kenny Stills, die op zijn beurt de football aan DaVante Parker gaf en die zorgde voor de beslissende pass aan Kenyan Drake. De rest is geschiedenis. Terwijl de klok op nul kwam te staan, scoorde Drake een touchdown. Goed voor de eerste buiten de tijd in het 52-jarige bestaan van de Dolphins en de langste play (69 yards) buiten tijd sinds zeker 1970. En dat allemaal in het Hard Rock Stadium in Miami!

Corrigeer