Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Mee in één minuut: Michel keurt migratiepact goed, leerlingen dreigen met aanslag en cadeau van Eén

Mee in één minuut: Michel keurt migratiepact goed, leerlingen dreigen met aanslag en cadeau van Eén
Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
Na alle onrust heeft premier Michel maandag het migratiepact dan eindelijk formeel goedgekeurd. Het politiek theater van de afgelopen dagen heeft ook in het buitenland voor gefronste wenkbrauwen gezorgd. Ondertussen stellen grondwetspecialisten dat 'Michel II' geen nieuwe regering is en er juridisch dus geen probleem is
Het Verenigd Koninkrijk heeft naast een 'deal' of 'no deal' ook de optie het hele brexitproces te annuleren en gewoon EU-lid te blijven, zo oordeelde het Europees Hof van Justitie maandag. Later op de dag werd bekend dat de Britse premier Theresa May de belangrijke stemming over de kwestie in het Lagerhuis, die gepland staat voor dinsdag, uit te stellen.
In een besloten chatgroep op Facebook hebben leerlingen van het KTA in Brugge ermee gedreigd een aanslag te plegen op de OKAN-klas van hun school, waar anderstalige nieuwkomers worden opgevangen.
Eén heeft een nieuwjaarscadeautje klaar: op 1 januari start het derde seizoen van Eigen Kweek. Dat de kijker daar tevreden mee zal zijn, lijdt geen twijfel. De reeks behoort met pieken van ruim 2,1 miljoen kijkers tot de populairste ooit.
Désirée Viola, een 26-jarige actrice die bij het jongste publiek vooral bekend was als prinses Roos uit de Ketnet-serie Prinsessia, stapte vrijdag uit het leven. Papa Patrick hoopt dat het overlijden van zijn dochter zelfdoding beter bespreekbaar maakt.
De eerste resultaten van een nieuwe studie naar schermtijd van kinderen wijzen erop dat het spelen van veel videogames en het veelvuldig gebruik van tablets en smartphones ervoor zorgt dat hun hersenen er anders gaan uitzien als die van leeftijdsgenootjes die minder schermtijd verzamelen.
Nog niet uitgelezen? Meer nieuws op Nieuwsblad.be!

Het beste van Enkel voor abonnees