Trouwfeest eindigt in aanval met gebroken bierflesje: “Ik drink geen bier, hoe kan ik het dan gedaan hebben?”

Trouwfeest eindigt in aanval met gebroken bierflesje: “Ik drink geen bier, hoe kan ik het dan gedaan hebben?”

Foto: blg

Gent / Lochristi -

Een 30-jarige Bulgaarse Gentenaar riskeert drie jaar cel voor een aanval met een gebroken bierflesje op een andere Bulgaar. Het slachtoffer werd in de keel gestoken en ontsnapte aan de dood, maar liep zware verwondingen en littekens op. De beklaagde ontkent dat hij zou hebben gestoken.

De feiten speelden zich af buiten aan feestzaal Ceylan op de Antwerpsesteenweg in Lochristi, in maart 2016. Een Bulgaars trouwfeest liep er op zijn einde, en enkele mensen wachtten op hun wagen. “Het slachtoffer was nog in feeststemming en was luid aan het zingen”, zei de procureur gisteren. De beklaagde B.I. stond buiten te roken, toen er om een onduidelijke reden een vechtpartij ontstond tussen B.I. en het slachtoffer.

“Meneer nam een bierflesje, sloeg het stuk op het hoofd van zijn slachtoffer en stak hem met de gebroken fles in de keel”, ging de procureur verder. “Het slachtoffer ontsnapte nipt aan de dood.” Volgens de procureur is B.I. wel de dader van de bloederige aanval. “U was betrokken in het tumult en verscheidene getuigen duiden u formeel aan als dader.” Het parket vroeg drie jaar cel voor de poging doodslag, rekening houdend met de zware verwondingen bij het slachtoffer en het blanco strafblad van de beklaagde.

“Whisky, geen bier”

B.I. zelf ontkent in alle toonaarden dat hij het slachtoffer toetakelde. “Er was ruzie, en ik kwam ertussen om hen te bedaren”, zei hij. “Ze waren met flessen aan het gooien, maar ik heb niets gedaan. Ik dronk trouwens whisky die avond, dus hoe zou ik dan dat bierflesje vastgehad hebben?” De rechter merkte op dat er maar scherven van één flesje gevonden waren, en dat alles in de richting van I. wijst. “Maar ik was het écht niet, en ik weet ook niet wie het gedaan heeft”, besloot de beklaagde.

De advocaat van de dertiger merkte op dat zijn cliënt zelfstandige is en binnenkort gaat trouwen. “Hij heeft een blanco strafblad, en geen enkele reden om zijn georganiseerd leven in de war te sturen. We erkennen dat er een vechtpartij was, en we erkennen dat de verwondingen bij het slachtoffer vreselijk waren. Maar meneer I. heeft dat flesje nooit in zijn hand gehad, laat staan ermee gestoken. Hij raakte zelf gewond toen hij in het tumult op de grond in glasscherven viel.” Hij vroeg de vrijspraak.

Op 14 januari valt het vonnis.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees