Bart De Wever over slecht getimed telefoontje: “Men heeft met mijn voeten gespeeld”

Bart De Wever over slecht getimed telefoontje: “Men heeft met mijn voeten gespeeld”

Bart De Wever Foto: EPA-EFE

De N-VA moet haar plotse vertrek uit de regering in sneltreinvaart verteren. Dat dat niet van de ene dag op de andere gaat, blijkt uit enkele uitspraken van voorzitter Bart De Wever maandagavond in ‘Terzake’.

Zo valt het De Wever bijzonder zwaar dat de andere coalitiepartijen al een toekomst zonder N-VA aan het voorbereiden waren nog voor de regering officieel was gevallen: “Op het moment dat het migratiepact op de agenda van de ministerraad stond, waren de opvolgers voor onze ministers al gebeld. Ik heb tig keer gevraagd om het migratiepact te agenderen. Dat heeft men niet gedaan, behalve om ons buiten te zetten.”

Volgens De Wever werd Pieter De Crem zaterdagochtend al gepolst als opvolger van Jan Jambon als minister van Binnenlandse Zaken, voor de ministerraad waarop de regering viel dus. “Men heeft dus toch met mijn voeten gespeeld”, aldus De Wever. “Die cinema had men mij eerlijk gezegd wel mogen besparen.”

Omstreden campagne

De Wever kwam ook even terug op de omstreden campagne tegen het migratiepact die zijn partij in volle crisis lanceerde. “Dat was niet het beste moment van onze partij”, aldus de N-VA-voorzitter. De campagne bestond uit foto’s van transmigranten met leuzen als ‘VN-migratiepact = verbod op terugsturen illegale gezinnen’ erop. Na enkele uren werd de pagina offline gehaald.

De Wever zegt dat hij op de hoogte was van de inhoud, maar niet van de gebruikte afbeeldingen. Maar hoewel de campagne werd verwijderd, wil hij niets van de boodschap terugnemen.”Alles wat in die campagne staat is correct. Van de inhoud nemen wij geen woord terug.”

Bart De Wever over slecht getimed telefoontje: “Men heeft met mijn voeten gespeeld”
Foto: N-VA
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees