Evenementenradio opnieuw springlevend in kerst- en eindejaarsperiode

'Living Room Concerts' van VROB keren terug

Terug van niet weggeweest: Coup de Frein, onlangs ook nog op Wintervonken in Beervelde Foto: Geert Herman

Lochristi - Ze hielden even een hazenslaapje, maar ze zijn terug: de mannen en vrouwen van evenementenradio VROB. In de kerst- en eindejaarsperiode gooien ze opnieuw entertainment, informatie en heel veel muziek in de ether, deze keer op 87.6 Mhz of online. Of via de blauwe knop die u straks opnieuw op de beginpagina van onze gemeentesite vindt. Ook live te beleven in de leegstaande woning naast de Pomerans, bij gastheer Raf Boone. Komend weekend warmen ze al op tijdens de kerstmarkt, van vrijdag 14 december tot zondagavond 16 december. De 'large'-versie is er zestien dagen lang, van 21 december tot en met 6 januari. De huiskamerconcerten keren dit jaar terug naar Dorp-Oost, met zeven keer fijne muziek van bekend en minder bekend talent van bij ons.

Komend weekend is er een hernieuwde kennismaking met de 'Praatbarak' op zaterdag, en het 'Zondags Aperitief' een dag later. Op de kerstmarkt zelf wordt een tandje bijgestoken met live-interventies vanop het terrein, met de kerstkramieken, die verhuizen van kerstdag zelf naar de kerstmarkt.  Zelf een brood wegschenken voor iemand die u nauw aan het hart ligt, kan tussen 15 uur en 17 uur na een babbeltje over het hoe en waarom op de markt. 

De 'large'--zestiendaagse biedt een vaste dagformat, met het ochtendprogramma 'Mattino' van 9 uur tot 11 uur. 'De Nieuwswacht', 'Music at Work', 'Radio Luein' en 'Boek bij de haard' zijn de vaste rubrieken. 's Middags is er een aperitiefprogramma met een speciale gast en diens eigenzinnige muziekkeuze. Tijdens de weekends keren de vaste programma's terug.

De eindejaarsperiode is ook het moment waarop VROB in de meest comfortabele omgeving te genieten valt, het huis in Dorp-Oost 5, waar ook weer plaats is voor de huiskamerconcertjes. Living Room Concerts programmeert deze keer de Muziekschool van  Lochristi, Semper Pie, Coup de Frein, Chris Corn, DNA uit Hijfte, Turtle Wex en nog een vast te legggen band. Heel wat gelijkenissen met vorig jaar in de bezetting, wat betekent dat u tevreden terug kan keren. 'De Tijdloze', nog zo'n eindejaarsklassieker, is er op tweede nieuwjaarsdag van 15 uur tot 19 uur. De volledige opbrengst van uw inzendingen gaat naar vzw MOK, een organisatie die  mensen met een beperking ondersteunt in het zelfstandig wonen in het centrum van Beervelde. 

Evenementenradio VROB, van vrijdag 14 december om 16 uur tot zondag 16 december om 20 uur. Opnieuw in large-versie van 21 december 16 uur tot 6 januari om 20 uur. Live te beleven in  het gelegenheidscafé in Dorp-Oost 5, naast de Pomerans.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio