Red Lions wervelen voorbij Pakistan naar kwartfinale tegen Duitsland op WK hockey

Red Lions wervelen voorbij Pakistan naar kwartfinale tegen Duitsland op WK hockey

Foto: Photo News

De Red Lions hebben dinsdag met overmacht hun barragewedstrijd op het WK hockey in India gewonnen. Onze nationale hockeyploeg wervelde voorbij Pakistan met 5-0. In de kwartfinales wacht donderdag om 14u30 hockeygrootmacht Duitsland.

LEES MEER.Nederland vergezelt Red Lions in kwartfinales op WK hockey.

Erop of eronder. Dat was de duidelijke opdracht waar de Red Lions dinsdag op het WK voor stonden in het Kalinga Stadium tegen Pakistan. Nadat ze tweede in hun poule waren geworden moesten onze nationale hockeymannen nog een barragewedstrijd afwerken alvorens Duitsland in de ogen te mogen kijken in de kwartfinales.

België was vooraf de grote topfavoriet, maar had in de groepsfase nog niet echt overtuigd. Dat deden de Red Lions vandaag wel. Pakistan stak in het begin van de match nog een paar keer voorzichtig de neus aan het venster, maar nadien namen de Belgen autoritair de partij in handen. Dat overwicht resulteerde na tien minuten in de verdiende voorsprong. Niet toevallig op een strafcorner - België zou er in totaal zeven versieren - trof Alexander Hendrickx staalhard raak. Vlak voor het einde van het eerste kwart verdubbelde Thomas Briels de score na de mooiste aanval van de partij. De fraaie assist kwam van de stick van Nicolas De Kerpel.

In het tweede kwart lieten de Red Lions hun tegenstrever een beetje komen, om vervolgens net voor de pauze genadeloos toe te slaan. Cedric Charlier knalde vanuit een schuine hoek de 3-0 in doel. Het derde doelpunt sneed de adem van de Pakistanen helemaal af. De tweede helft was een maat voor niets. De Red Lions controleerden de partij en maakten er een doorgedreven training van met de oog op de rest van het toernooi. Dockier mocht moederziel alleen de 4-0 binnentikken, Tom Boon zette via een strafbal op zeven minuten van het einde de 5-0-eindscore op het bord.

Een bemoedigende prestatie van de Red Lions, die donderdag om 14u30 Duitsland in de ogen kijken. Dat wordt andere koek. Duitsland werd groepswinnaar in poule D en is de bronzen medaille van de Olympische Spelen van Rio (toen België zilver pakte).

Red Lion Sébastien Dockier zorgt vandaag voor een Instastory uit het verre India.

Man van de Match Gougnard: “We kunnen nog altijd beter”

Red Lion Simon Gougnard speelde, net zoals tegen Zuid-Afrika in de laatste wedstrijd van de groepsfase, een dijk van een wedstrijd en werd verkozen tot man van de match tegen Pakistan. “We hebben het spel goed laten gaan, met veel baltoetsen in alle linies. Zowel de verdediging als het middenveld en de aanval deden wat moest. Dat was ook het doel. We moesten oppassen voor tegenaanvallen, en hebben in elk aspect volwassenheid getoond. Het was een echte teamprestatie”, verklaarde de 27-jarige middenvelder van Waterloo Ducks.

Toch is het voor de Red Lions nog niet goed genoeg. “We kunnen nog altijd beter. Sommige kleine details moeten nog aangepakt worden, vooral in de cirkel en op strafcorners”, klinkt het bij Gougnard.

Red Lions wervelen voorbij Pakistan naar kwartfinale tegen Duitsland op WK hockey
Foto: BELGA

Door de barragewinst mag België zich opmaken voor de kwartfinales van het WK. Daar wacht donderdag met Duitsland, olympisch kampioen in 2012, een klepper van formaat. Hoewel de Red Lions de afgelopen twee duels Duitsland telkens wisten te kloppen, 2-0 na shoot-outs in Amsterdam en 6-1 in de halve finale van de World League in Johannesburg, zal het een moeilijke wedstrijd worden.

Zo denkt ook verdediger Felix Denayer erover. “Het wordt een heel andere wedstrijd. De wedstrijd tegen Pakistan heeft ons vertrouwen gegeven. Wanneer de machine draait, zijn we tot grootse prestaties in staat”, blikt Denayer strijdvaardig vooruit.

Red Lions wervelen voorbij Pakistan naar kwartfinale tegen Duitsland op WK hockey
Foto: AFP
Red Lions wervelen voorbij Pakistan naar kwartfinale tegen Duitsland op WK hockey
Foto: AFP
Red Lions wervelen voorbij Pakistan naar kwartfinale tegen Duitsland op WK hockey
Foto: AFP
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.