Kerstmarkt tegen dierenleed

Kerstmarkt tegen dierenleed

Sofie Rymenants van Arkadas vzw, die de kerstmarkt samen met andere dierenwelzijnsorganisaties organiseert. Foto: rr

Zandhoven - In de parochiezaal van Massenhoven in de Kerkstraat 29 vindt zondag 16 december tussen 11 en 17u een kerstmarkt voor misdeelde dieren plaats. Sofie Rymenants van vzw Arkadas organiseert deze unieke kerstbeurs.

Initiatiefneemster Sofie Rymenants heeft een hart voor dieren. In 2013 richtte ze de vzw Arkadas op, wat in het Turks ‘goede vriend’ betekent. Via haar vzw probeert ze het dierenleed in Turkije te verminderen en vooral de omstandigheden van de dieren in het Turkse asiel Haydos van Turkan Dagdelen te verbeteren, onder meer door systematische sterilisatie en castratie.
Om er een totaalgebeuren van te maken, wordt er zondag ook samengewerkt met de dierenwelzijnsorganisaties Handen voor Pootjes, Happy Give Away For Animales, San Anton Belgium, Hondjes in Nood, De Zwarte Kat, Straycare International, Friends For Second Hand Paws, Sos Animales Sagunto en Zwerfkat Wommelgem. Zij staan allemaal met een stand op de kerstmarkt. Je kan er leuke geschenkartikelen kopen om de vzw’s te steunen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio