Nieuwe doorstart na opeenstapeling van pech

Alicia Franck naar Experza-Footlogix: "100% veldrijden, maar ook veel nieuwe wegwedstrijden"

Niet meer speuren naar het lichtblauwe shirt in het vrouwenpeloton Foto: Bryan Petit

Lochristi - Vanaf 1 januari 2019 niet meer zoeken naar het lichtblauwe shirt van Alicia Franck in het peloton bij de veldrijdsters: onze Lootse renster verkast bij de jaarwisseling naar het Experza-Footlogix-team, een ploeg waar ze bij de dames elite ook landgenote Jessy Druyts en de Deense Trine Holmsgaard terugvindt. "De professionele aanpak, de ambitie en de ervaring in de koers van het team van Christel Herremans gaven de doorslag", vertelt Alicia.

Nee, het was de laatste maanden geen rozengeur en maneschijn in het peloton voor Alicia Franck. Aan ambitie ontbrak het de blonde renster  uit de Koning Albertlaan niet, maar helaas ook niet aan pech. De lijst is lang en Murphy reed meer mee dan haar lief was: een knieblessure, een kuitbeenbreuk door een ongelukkige val, en finaal een mycoplasma-infectie die haar krachten flink deed afnemen. "Inderdaad, door aanhoudende pech kon ik mijn volle potentieel niet tonen, evenmin als de resultaten die van mij verwacht werden", klinkt het realistisch. Daardoor kon mijn huidige overeenkomst met Marlux-Bingoal ook niet verlengd worden."

Een nieuwe ploeg kiezen, hoe begin je daaraan? "Ik heb met alle ploegen afgesproken en ongeveer dezelfde vragen gesteld en dan krijg je al vlug een beeld van wat ze verwachten en wat ze anderzijds kunnen bieden. En dan dacht ik dat Experza-Footlogix, de ploeg van Christel Herremans, het beste bij mij paste. De overeenkomst is tot en met eind februari 2020, al hoop ik dat alles goed gaat en dat we voor langere tijd zullen kunnen samenwerken." Alicia herstelt momenteel dus van een mycoplasma infectie, een gegeven waar rekening moet mee gehouden worden op dit moment. "Christel en de hele ploeg geeft mij daar ook de tijd voor om volledig en goed te herstellen. Er is geen druk om zo snel mogelijk terug te komen. Gezondheid gaat voor en dat stelt mij ook gerust, want ik kan zelf niet meer doen dan rusten en wachten op beterschap. Dan is het ook leuk om op steun en begrip te kunnen rekenen, ook mentaal. Omdat het bij iedereen anders is en het herstel bij de ene langer duurt dan de andere, kan ik ook nog niet zeggen wanneer ik opnieuw in competitie kan treden. Dat is vervelend natuurlijk om er geen datum te kunnen op pinnen,  maar het is niet anders en gokken heeft ook weinig zin. Maar ik mis het veldrijden zeker en vast. Dus de motivatie is bijzonder hoog."

Wat er verandert voor Alicia Franck? "Mijn nieuwe team focust voor 100 procent op het veldrijden, maar toch zullen we in de zomer een mooi wegprogramma afwerken ter voorbereiding. Daar kijk ik ook wel naar uit, veel van die wegwedstrijden zullen nieuw zijn voor mij. Maar ik beschouw het als een leuke uitdaging om te zien waar daar mijn limieten liggen", vertelt ze. "Ik wil ook graag Marlux-Bingoal bedanken voor hun steun in de voorbije jaren. Ik heb er veel geleerd en ook graag bij dat team gereden", besluit ze.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio