Kapelle-op-den-Bos rouwt in stilte om Mathias (17)

Meer dan 250 mensen hielden een stille optocht en wake en betuigden zo hun solidariteit. Foto: David Van Hecke

Kapelle-op-den-Bos -

Met een serene bijeenkomst aan het Sint-Theresiacollege (STK) en een stille optocht en bezinning op de plaats waar Mathias (17) met zijn fiets vrijdagavond om het leven kwam, betuigde de lokale gemeenschap haar medeleven.

Stilte zei gisteravond veel meer dan woorden in Kapelle-op-den-Bos. Meer dan 250 mensen kwamen samen op de parking van het STK om van daaruit in een stille optocht een bezinningsmoment te houden op de plaats aan de Spoorwegstraat waar Mathias vorige week vrijdag net na schooltijd door een Lijnbus werd gegrepen en overleed. Het was slecht weer, het schemerde en volgens de eerste vaststellingen ging het om een dodehoekongeval. Enkele leerlingen op de bus zagen wat er gebeurde. De gemeenschap is in shock.

LEES OOK. Buurt schreeuwt om maatregelen, maar voor Mathias (17) komt alle hulp te laat: “Dit kruispunt moest al jaren worden heringericht”

De buurtbewoners eisen al jaren dat het gevaarlijke kruispunt veiliger wordt gemaakt. Maar gisteravond was geen moment om hierover te protesteren. “Uit respect voor de familieleden van Mathias, vrienden en de hele gemeenschap leggen we geen verklaringen af. Dit is een stille optocht. Wij zijn allemaal heel erg aangeslagen”, zei buurtbewoner Ronan Christiaens op de parking van het STK. Hij sprak tot de gezinnen, leerlingen, vrienden, buren en andere Kapellenaren die er waren samengekomen. “En nu geef ik graag het woord aan Jean-Marie.”

Jean-Marie D'hollander, pastoor van Kapelle-op-den-Bos, Ramsdonk en Nieuwenrode, riep op tot een stille wake. “We zijn hier om onze solidariteit uit te drukken met Mathias. Zijn ouders. Zijn zus. Zijn vrienden. Deze stille wake is een teken van verbondenheid. We dragen hem meer dan ooit een warm hart toe”, aldus de priester.

De voorbije week was bijzonder moeilijk. “Hier is een jong iemand overleden”, zegt D’hollander. “Het vraagt tijd om zoiets in zeer moeilijke omstandigheden een plaats te geven. Ik ben met de leerlingen en leerkrachten maandag naar de plaats van het ongeval gegaan om bloemen neer te leggen. Daarna trokken we naar de kerk voor een moment van rust. Dat heeft iedereen nu nodig. Er is een zwaar gevoel van droefenis. We proberen dit nu een plaats te geven en mekaar te steunen door warme solidariteit.”

Op de plaats van het ongeval werden bloemen, kaarsjes en boodschappen neergelegd. “Ik riep gelovigen, andersgelovigen, kortom iedereen op om mekaar de hand te geven en te bidden”, aldus de priester. “Deze diepe verbondenheid moet een steun zijn in dit diep verdriet.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees