Gemengde reacties op het plotse afscheid van Team Sky: van opluchting, over leedvermaak tot bezorgdheid

Het nieuws dat Team Sky in 2019 aan zijn laatste seizoen begint, sloeg in als een bom. De toekomst van het rijkste wielerteam ter wereld is plots onzeker omdat het Britse televisienetwerk stopt als hoofdsponsor. Dat zorgt voor gemengde reacties op Twitter.

LEES OOK. Team Sky slaat wielerwereld met verstomming: televisienetwerk stopt na 2019 als sponsor van wielerploeg

De dominantie van Team Sky in grote rondes maakte de koers de voorbije jaren vaak voorspelbaar. Dat de Sky-trein lijkt te verdwijnen, stemt sommige wielerfans hoopvol: "Dit nieuws biedt meer garantie op een spannende Tour de France dan een onverharde col, een kasseistrook of een F1-start", klinkt het.

Anderen leggen dan weer de link met het woelige 2018, waarin het imago van Team Sky door enkele schandalen serieus werd aangetast: "De puf was er wat uit, grote financiële stop voor de farmaceutische industrie...".

Maar vanuit dat leedvermaak is de bezorgdheid over de toekomst van de ploeg (en het golbale wielrennen) snel gerezen: de toekomst van heel wat medewerkers oogt plots onzeker en wat met renners als Bernal die pas nog een contract van vijf jaar tekenden? "Het is nog maar de vraag of er veel bedrijven zijn die staan te trappelen om een ploeg te sponsoren met zo'n gebutst imago." Meteen wordt er wel naar (sport)giganten als Red Bull en Nike gekeken als mogelijke overnemers.

 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.