VIDEO. Toneelvereniging Zultse Vriendenkring brengt 'Soldatenkerst' voor De Warmste Week

Kersthappening in het Ontmoetingscentrum Olsene

Kersthappening in het Ontmoetingscentrum Olsene

Feest en Cultuur Olsene: vooraan van links naar rechts Jordy Vernackt, Anouk Vervaeck, Denis Van de Velde, Lies Cosaert en de kerstman. Achteraan van links naar rechts Christophe Menu, Marc van Herpe, Karel Boone, Naomi Vandereycken en Peter Vanthuyne. Foto: LEZ

Zulte - Op zaterdag 15 december organiseert Feest & Cultuur Olsene de 13e editie van de Kersthappening in de tuin van het Ontmoetingscentrum in de Kerkstraat in Olsene. De kerstkraampjes worden uitgebaat door plaatselijke verenigingen en inwoners. Je kan er terecht vanaf 16 u voor allerlei feestelijke lekkernijen, originele handgemaakte cadeaus en kerstdecoraties. De praktische organisatie ligt in handen van het Feest & Cultuurcomité van Olsene. Zij zorgen voor de kerstkraampjes, de sfeerverlichting, een grote centrale tent, muzikale omlijsting, kinderanimatie en promotie.

Het doel van Kersthappening is een gezellige samenkomst te creëren in aanloop naar de Kerstperiode. Het aanwerven van nieuwe leden bij de deelnemende verenigingen en het spijzen van hun kas, is hierbij mooi meegenomen.

Je vindt er kerstkraampjes van het oudercomité Vrije basisschool Olsene, Open Jeugdwerk, KSA Kastaar Olsene, Chiro Kadol Olsene, jeugdcafé 't Sloefke, Istuti, Tafeltennisclub Olsene, Speelpleinwerking Olsene, KLJ Machelen, Adventure Team, Minivoetbalclub Locatrans, Muziekvereniging voor Jong en Oud, warme actie voor Anaïs ten voordele van het Berrefonds en vzw Vriendenkring brandwondenpatiënten UZ Gent. Bovendien zullen Sarah Van Hove en Martine Ketels ook nog hun eigen creativiteit tentoonstellen.

Anouk Vervaeck: ‘Regenval kan roet in het eten gooien, maar hierop zijn we voorbereid door het plaatsen van een grote, centrale tent. De kerstkraampjes van de verenigingen zijn gepositioneerd rond deze centrale tent.

‘Soldatenkerst’

Feest & Cultuur Olsene werkt bovendien ook samen met de toneelvereniging Zultse Vriendenkring. De toneelgroep brengt in de grote zaal van het Ontmoetingscentrum het toneelstuk ‘Soldatenkerst’. De gratis voorstellingen beginnen om 17.30 u, 18.45 u en 20 u.

Kerstavond in de loopgracht. Het is kil en koud. Er wordt gevochten. Een soldaat geraakt gewond. In die gracht, houdt het schieten even op. Het leven van de soldaat hangt aan een draadje. Hij dreigt op te geven, tot hij ineens oog in oog staat met “de vijand”. Maakt haat even plaats voor mensenliefde? Geraken de harten even verwarmd? En wordt Kerst alsnog het feest van de Vrede?

De vrije bijdragen voor dit kersttoneel gaat naar De Warmste Week van Studio Brussel, meer bepaald vzw De Kazematten. Deze vzw wil zorg dragen voor kwetsbare jongeren, van welke afkomst ze ook zijn, tot welk kamp ze ook behoren en met welke achtergrond ook. Zij willen hen een plaats geven waar ze hun “binnenkant" mogen laten zien, zodat ze groeien en een plaats verwerven in onze maatschappij. Zij willen dit doen door hen te laten meewerken aan of hen te laten proeven van theaterprojecten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio