Vlaamse trucker filmt waanzinnig inhaalmanoeuvre van BMW: “Zowel hij als ik kon geen kant meer op”

Video: Facebook: Thierry Nemegeer

Tielt / Ruiselede / Aalter -

De bestuurder van een zwarte BMW had gistermorgen wel heel veel geluk langs de N37 in Ruiselede. Bij het inhalen maakte hij een serieuze inschattingsfout, waardoor hij een aankomende vrachtwagen maar nipt kon vermijden. De wagen moest daarvoor in de grasberm rijden en ontsnapte zo aan een frontale botsing. Zelf iets gefilmd op de weg? Mail je video naar verkeer@nieuwsblad.be.

De dashcam van de vrachtwagen in kwestie registreerde de gevaarlijke situatie. De 54-jarige trucker reed toen op de drukke steenweg tussen Tielt en Aalter. In Ruiselede dook de zwarte BMW plots op. “Die sprong uit de rij”, zegt de man, nog steeds aangeslagen. “Ik weet niet waar die met zijn verstand zat, maar een slim manoeuvre was het alleszins niet. Ik ging zelf nog een beetje naar rechts, maar ik kon niet in het gras want ik was geladen. Gelukkig had hij die reflex om zelf uit te wijken.”

De trucker ziet dagelijks wegpiraten voor zijn truck opduiken. Maar zo dicht als gisteren kwamen die nog nooit. “Ik was enorm geschrokken. Alles gebeurde in amper een paar seconden. Zowel hij als ik kon bijna geen kant meer op. Als hij niet in die grasberm was gereden, dan zou dat volgens mij fataal geweest zijn. Een frontale botsing tegen die snelheid, dat zou niet goed gekomen zijn.”

De trucker hield na het incident in om de bestuurder eventueel nog even te spreken. “Maar ik zag dat hij gewoon weer de baan op reed en zijn weg verderzette. Het was blijkbaar een harde.” (lacht)

De politiezone Regio Tielt heeft het filmpje inmidddels ook bekeken. "We zullen dit niet zomaar laten passeren", zegt commissaris Luc Verbeure. "We zullen kijken of we de nummerplaat kunnen achterhalen en de bestuurder kunnen identificeren."

De wegpiraat riskeert een proces-verbaal voor gevaarlijk rijgedrag. Als hij gevat wordt, kan het leiden tot een veroordeling en een intrekking van zijn rijbewijs. "Iedereen kan een fout maken, maar als je ziet wat voor een afstand hij aflegt om daarna zonder verpinken door de grasberm te rijden, dan is dat puur te wijten aan roekeloos rijgedrag. Bovendien is de N37 een zwarte weg. Er gebeuren vaak zware ongevallen met lichamelijke letsels. Dat iemand dan zoiets doet, is onbegrijpelijk."

 

Play

bekijk ook

 

Verbijsterende beelden: vrachtwagen maakt vlak voor Kennedytunnel nog eventjes rechtsomkeer

Nederlandse trucker neemt bocht te breed, met grote gevolgen voor geparkeerde Porsche

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees