Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

Ruzie over koude pizza's eindigt in correctionele rechtbank

Aalst/Liedekerke

-

Een koppel uit Liedekerke riskeert zes maanden cel voor geweld en weerspannigheid tegenover de politie na een pizza-incident vorig jaar in Aalst. De aanleiding: hun afhaalpizza's waren door een verkeersongeval koud geworden.

Pizza. De naam van de Italiaanse specialiteit viel woensdag tijdens het proces van Jocelyne M.M. (37) en Flavien M.M. (46) in de correctionele rechtbank van Dendermonde zoveel dat alle aanwezigen, inclusief de voorzitter zelf, er het water van in de mond kregen.

“Ik was op 26 september 2017 pizza gaan halen bij Pizza Hut in Aalst, toen ik buiten werd tegengehouden”, stak Jocelyne M.M. van wal. “Ik zou met mijn auto tegen een geparkeerde wagen gereden hebben. De politie werd erbij gehaald en ik belde ook naar mijn man om te komen. De agenten hebben ons toen heel slecht behandeld. Na hun vaststellingen wilden we bij Pizza Hut om nieuwe pizza's gaan omdat de andere koud waren geworden, maar dat werd ons verboden.”

De situatie liep daarop volledig uit de hand. Jocelyne M.M. zou een van de agenten hebben willen slaan en haar echtgenoot moest door vier inspecteurs overmeesterd worden.

Jocelyne M.M. beklaagde “Na de vaststellingen van de politie wilden we om nieuwe pizza's gaan omdat de andere koud waren geworden, maar dat werd ons verboden”

“De auto die werd aangereden, was van de pizzabakker van Pizza Hut”, legde de advocaat van de politieagenten uit. “Ze wilden alleen maar voorkomen dat de discussie over het ongeval in het restaurant voortgezet zou worden. Het was allesbehalve de bedoeling van de agenten om deze mensen hun voeding te ontzeggen.”

Tot zes maanden cel

Het Openbaar Ministerie tilde zwaar aan de zaak en vorderde voor beiden zes maanden cel en een boete van 1.600 euro. “Het koppel was niet alleen ter plaatse agressief, maar gebruikte ook geweld tijdens de overbrenging naar het politiecommissariaat. Ze blijven tot op vandaag overtuigd van hun eigen gelijk.”

De koude pizza's lagen het koppel duidelijk nog steeds op de maag. “De agenten zeiden dat we in Liedekerke om pizza's moesten gaan, maar ik vertelde hen dat er daar geen Pizza Hut was”, beklaagde Flavien M.M. zich. “Dan moet je maar diepvriespizza's halen, was hun antwoord daarop. Ik ergerde me enorm aan hun taalgebruik.” Vonnis op 9 januari. (bfs)

Het beste van Enkel voor abonnees