Meesteroplichter met zeker 1 miljoen euro van vrienden aan de haal: dure reizen in plaats van beloofde rente

Meesteroplichter met zeker 1 miljoen euro van vrienden aan de haal: dure reizen in plaats van beloofde rente

Themabeeld. Foto: ss

Waregem / Oudenaarde -

Een voormalig bank- en verzekeringsmakelaar uit Waregem wordt verdacht van grootschalige oplichting. Hij beloofde vrienden en kennissen torenhoge rentes met investeringsgeld. De man gebruikte de centen echter voor reizen en Lottotickets.

Een aantal slachtoffers legden een klacht met burgerlijke partijstelling neer bij de Kortrijkse onderzoeksrechter. De recherche van de lokale politie MIRA deed verder onderzoek waarbij gisteren huiszoekingen werden uitgevoerd in Waregem en te Oudenaarde. Daarbij werd de 48-jarige K.D. uit Waregem gearresteerd.

De verdachte, een ex-bank- en verzekeringsmakelaar die nu als zelfstandig makelaar werkt, ronselde klanten binnen zijn vrienden- en kennissenkring. De slachtoffers sloten met hem een leningsovereenkomst waarbij er beloofd werd dat het geld zou belegd worden op korte termijn. Dit zou dan hele hoge rentes opbrengen.

In werkelijkheid werden de geleende sommen niet belegd maar spendeerde de meesteroplichter het geld aan reizen en dure merkkledij. Duizenden euro’s werden ook ingezet op de Lotto in de regio Waregem – Oudenaarde. Wanneer de gedupeerden navraag deden naar de hoge rentes beloofde de verdachte steeds dat hun geld eerstdaags zou uitbetaald worden.

Miljoen euro

Uit het onderzoek blijkt dat er voorlopig een tiental slachtoffers bekend zijn met in totaal reeds een verdwenen bedrag van één miljoen euro. Mogelijk zijn er nog meer slachtoffers. Het onderzoek zal dit uitwijzen.

De verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter die besloot de man aan te houden en te laten overbrengen naar de gevangenis. Op 14 december zal hij voorgeleid worden voor de raadkamer die zal beslissen of hij langer aangehouden blijft

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees