Concurrentie zal het niet graag horen, maar meteen stormloop op opnieuw geopende Albert Heijn

Concurrentie zal het niet graag horen, maar meteen stormloop op opnieuw geopende Albert Heijn

Aheed en Jessie Khan openden woensdagochten de nieuwe Albert Heijn. Foto: ies

Lokeren -

Twee jaar nadat de Albert Heijn-vestiging aan de Zelebaan de deuren moest sluiten op bevel van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) opende de Nederlandse supermarktketen woensdag haar fonkelnieuwe vestiging op amper vijfhonderd meter van de oude winkel.

Aan de opening van de 42ste vestiging van Albert Heijn in België ging een juridische strijd vooraf. Concurrent Carrefour, dat zich na de sluiting van de Albert Heijn in het pand aan de Zelebaan had gevestigd, trok immers naar de rechtbank om de opening alsnog tegen te houden. Begin november zette de rechtbank echter toch het licht op groen.

LEES OOK. Amper één jaar na ‘verplichte’ sluiting keert Albert Heijn terug

“Sindsdien zijn we hier met man en macht bijna dag en nacht in de weer geweest om het nieuwe pand in te richten”, vertellen Aheed en Jessie Khan, die op franchisebasis de nieuwe Albert Heijn uitbaten. “We hebben al enige ervaring in de retail want we baten nu al een Brico in Antwerpen en Gent uit. Die zaken blijven we samen met deze supermarkt runnen. Het is onze eerste stap in de verse voeding, maar niet onze laatste. Als Albert Heijn nog mooie locaties vindt, willen we zeker een volgende zaak openen”, klinkt het enthousiast.

Vijftig extra jobs

De nieuwe zaak heeft een oppervlakte van 1.300 vierkante meter en biedt een assortiment van 13.000 producten aan. In totaal werken er vijftig personeelsleden. “Bij de inrichting van de winkel hebben we enkele nieuwe accenten gelegd. Zo kreeg de warme bakkerij meer ruimte en werd er bij de aankleding ook meer gebruikgemaakt van natuurlijke materialen. Maar uiteraard blijven onze lage prijzen en heel wat exclusieve producten het voornaamste handelsmerk van onze winkel”, vertelt Sally Herrygers namens Albert Heijn.

Concurrentie zal het niet graag horen, maar meteen stormloop op opnieuw geopende Albert Heijn
Ellen en Cindy uit Zele waren bij de eerste klanten. Foto: ies

Dat de klanten wel degelijk zaten te wachten op de opening van de nieuwe zaak bewees de volkstoeloop bij de openingsdag. Een halfuur voor de winkel officieel open ging, had zich al een lange rij klanten gevormd voor de ingang. “We zijn diehard klanten”, vertellen Ellen en Cindy uit Zele. De twee dames zijn dan wel afkomstig uit Nederland maar wonen al vele jaren in Vlaanderen. “We waren de allerlaatste klanten van de vorige winkel en lieten toen letterlijk een traan omdat die zaak dicht moest. De voorbije twee jaar moesten we zo weer naar Hulst of Sint-Niklaas”, zeiden de dames alvorens ze hun winkelkar gingen vullen.

Carrefour wacht af

Concurrent Carrefour liet weten dat ze zich voorlopig nog altijd beraadt over het vonnis van de rechtbank. “Voorlopig dus geen nieuws”, meldt woordvoerder Baptist van Outryve.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees