Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Extra vierge, eerste persing of geraffineerd: wat het etiket verraadt over de kwaliteit van olijfolie

Extra vierge, eerste persing of geraffineerd: wat het etiket verraadt over de kwaliteit van olijfolie

Olijfolie kiezen neigt soms vervaarlijk naar wijn kopen: enorm aanbod, tal van smaken, en etiketten die je van alles beloven waar je amper wat van begrijpt. Je zou er een boek over kunnen schrijven, dacht olijfoliesommelier Wilma Van Grinsven-Padberg, en ze deed het ook. Olijfolie! Een Naslagwerk ligt vanaf vrijdag in de winkel, hier legt ze al uit wat het etiket zegt over de kwaliteit, en waarom je nooit een grote, te goedkope of transparante fles mag kopen.

“Met geraffineerde olijfolie

“Dit staat meestal in kleine lettertjes. Het betekent dat onzuiverheden uit de olie gehaald zijn door de olie te verhitten en weer af te koelen. Alle ...

Slimmer Leven - Eten & Drinken