Na twee maanden overleg: Overijse tekent bestuursakkoord en verdeelt de posten

Na twee maanden overleg: Overijse tekent bestuursakkoord en verdeelt de posten

Dit is het nieuwe college van burgemeester en schepenen van Overijse. Foto: if

Overijse -

Na twee maanden overleg zijn de kartels Overijse2002-N-VA en Open VLD-Groen tot een bestuursakkoord gekomen. De ambities en mandaatverdeling van de nieuwe coalitie zijn opgemaakt.

Zoals al bekend was, blijft Inge Lenseclaes (Ov2002-N-VA) burgemeester, met als bevoegdheden politie, brandweer, burgerzaken, participatie en communicatie, integratie en Vlaams beleid. Haar partij levert ook de eerste schepen met Leo Van den Wijngaert (Ov2002-N-VA), die zich zal inzetten voor cultuur, erfgoed en monumenten, toerisme, senioren, tewerkstelling en markten.

Het kartel Open VLD-Groen levert de tweede schepen met Sven Willekens. Hij krijgt publieke ruimte en infrastructurele ontwikkeling, facilitair beheer, woonbeleid, financiën en ondernemen.

Feesten

Derde schepen wordt Jan De Broyer (Ov2002-N-VA). Zijn functies zijn ruimtelijke ordening, natuurinrichting en begraafplaatsen. Wie van een feestje houdt, kan dan weer terecht bij vierde schepen Peter Van den Berge (Ov2002-N-VA), die zich zal inzetten voor evenementen en feestelijkheden, verbroederingen, sport en jeugd.

Vijfde schepen wordt Dirk Devroey (Open VLD-Groen). Hij krijgt onderwijs, flankerend onderwijs, kinderopvang, opvoedingsondersteuning, armoedebestrijding en sociale integratie, gezondheidsbeleid en preventie.

Tot slot wordt Peter Lombaert (Open VLD-Groen) voorzitter van het bijzonder comité van de sociale dienst, bevoegd over ontwikkelingssamenwerking, duurzaamheid, mobiliteit, klimaat en dierenwelzijn, land- en tuinbouw, recyclage.

Vanaf januari 2020 wordt Peter Van den Berge (Ov2002-N-VA) vervangen door Myriam Vanderlinden (OpenVLD-Groen) die het voorzitterschap van Lombaert overneemt. De bevoegdheden van Peter Van den Berge zullen verdeeld worden onder de schepenen van Overijse2002-N-VA.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio