Kapelletjesdief riskeert achttien maanden cel maar “hij stal voor zijn terminaal zieke moeder”

Roeselare -

Kevin D. (34) uit Roeselare is allerminst een doetje. Hij spendeerde al 7,5 jaar in de cel, kreeg daarna nog eens dertig maanden na een gewapende overval op een nachtwinkel in Ieper en moest al voor de rechter komen voor onder andere het bezit van heroïne.

Voor nieuwe feiten riskeert hij nu nog eens achttien maanden gevangenisstraf. D. stond gisterenmorgen terecht voor de Kortrijkse rechtbank voor onder meer een diefstal in een kapelletje die hij pleegde op 9 november. Hij stal er twee gedenkplaatjes. Daarna zou hij geprobeerd hebben te stelen in de Heilig Hartkerk en sloeg hij de koster neer nadat hij gevat werd.

“Hij stal ze voor zijn terminaal zieke moeder. Hij was ten einde raad en wou daarna hulp zoeken in de kerk, waar ze hem onterecht tegenhielden en opsloten. Zijn dat christelijke waarden?”, nam zijn advocaat het voor hem op.

Milde straf?

Kevin D. moest zich ook verantwoorden voor diefstal met geweld, diefstal met braak, een viertal gewone diefstallen van onder andere fietsen, pogingen tot diefstal, bezit van een boksbeugel, woonschennis bij zijn zus en het vernielen van een deur.

Niet min, zeker gezien zijn verleden, maar toch vroeg zijn raadsman mildheid.

“De cel is voor hem alleen maar een verslechtering. Hij is geen slecht mens, maar heeft in zijn jeugd nooit de tools gekregen om te weten wat goed is”, klonk het.

Het vonnis volgt op 19 december.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio