Werkstraf voor aanranding minderjarige: “Gefrustreerd door strikte regels ramadan”

Werkstraf voor aanranding minderjarige: “Gefrustreerd door strikte regels ramadan”
Lier -

Een 25-jarige Afghaan is donderdag door de correctionele rechtbank van Mechelen schuldig bevonden aan aanranding van de eerbaarheid van een minderjarige. Hij kneep het slachtoffer in de billen, likte en kuste haar en greep dan naar haar schaamstreek. De man was naar eigen zeggen “gefrustreerd door de strikte regels die de ramadan oplegt”.

Hij kruiste zijn slachtoffer in juni dit jaar aan het station van Lier waarop hij haar achterwerk greep, zich excuseerde en wegliep maar dan terugkwam en haar likte en kuste en dan zijn hand over haar schaamstreek liet gaan.

“Mijn cliënt was zijn seksuele driften niet de baas, hij komt uit een land waar seks taboe is en kreeg thuis nooit informatie over meisjes en vrouwen. Hij beseft nu zeer goed dat wat hij deed grensoverschrijdend is en zal zich daar niet meer aan bezondigen”, verklaarde zijn advocaat bij de behandeling van het dossier vorige maand.

Het parket vroeg een straf van tien maanden met uitstel, maar niet gekoppeld aan voorwaarden. “Deze man spreekt onze taal niet, het zou heel moeilijk zijn om hem een verplichte cursus te laten volgen”, klonk het.

Corrigeer

MEER NIEUWS