Beauty

ADVIES. Hoe maak ik mijn kapsel klaar voor de feesten?

 ADVIES. Hoe maak ik mijn kapsel klaar voor de feesten?

Foto: Shutterstock

Wil je eens een ander kapsel voor de feestdagen en wil je het zelf proberen? BV-kapper Jochen Vanhoudt geeft je enkele snelle en makkelijke opties.

Nonchalant of strak: voor de feestdagen willen veel dames hun haar opsteken. Alles begint bij volume creëren door het haar tegen de wortels te touperen met een fijn kammetje. Verstuif er vervolgens haarlak over. Ga niet voor een fixerend product, maar voor een haarlak die als een soort mist over je lokken dwarrelt. Dit is handig als je de lak er weer uitborstelt en zo richting aan de lokken geeft. Gebruik hiervoor een platte borstel met natuurlijk haar.

Extra glans

De volgende stap: schuivertjes aanbrengen. Zet de lokken vast met matte, gesloten exemplaren met gekartelde beentjes. Die zie je nauwelijks zitten en ze glijden in de loop van de avond niet uit je haar zoals de gladde varianten. Hier en daar nog een lokje naar wens modelleren doe je het best met een mat, open schuivertje. Werk een opsteekkapsel af met glansspray voor een glamoureuze finish. Wees zuinig en werk niet te dicht tegen de wortels, anders wordt je coupe snel vettig.

Glitterkopje

Korte coupe en zin in glitters? Haal een vloeibare gel en glitters (uit de hobbywinkel) in huis. Gebruik een verfkwastje om alles te mengen. Breng aan op je haar en laat het mengsel drogen aan de lucht – gebruik geen haardroger! Eenmaal droog, heb je weinig glitterverlies. Was de gel er wel uit voor je gaat slapen. Een tip voor wie gewoon een feestelijke shine wil: spuit je haar nat met fixerende haarlak en strooi er met de hand wat losse glinsters over. De opdrogende lak, zet ze vast.

Krullenbol

Wie de haren liever los draagt, maar wel met dat tikkeltje meer voor de feesten, kan voor krullen kiezen. Geen beach waves want – de naam zegt het zelf – die passen beter bij de zomer. Big curls ogen super en je kunt ze nog chiquer stylen met een speld aan de zijkant of een diadeem. Sluik haar kan ook, maar maak dan dat het perfect gestyled is en ook de hele avond zo blijft. Voor feestelijke kapsels geldt eigenlijk maar één gouden regel: als je ziet dat er werk ingekropen is, is het eigenlijk helemaal party proof.

Corrigeer