Hamburgerketen Burger King onderweg naar de Korenmarkt in Gent

Hamburgerketen Burger King onderweg naar de Korenmarkt in Gent

Foto: DVH

Gent -

De Amerikaanse hamburgerketen Burger King gaat een filiaal openen op de Korenmarkt in Gent. Een voormalig Chinees restaurant zal omgebouwd worden tot een nieuwe vestiging van Burger King. De keten bevestigt de plannen.

De geruchten over de komst van Burger King naar de Gentse Korenmarkt circuleren al langer, maar zijn nu ook officieel. De firma’s ReCap Invest en Burger Brands Belgium, de vennootschap achter de Burger King-restaurants in ons land hebben een vergunning van de Stad Gent verkregen voor “de verbouwing van een pand en het exploiteren van een Burger King fast food restaurant”.

Dat blijkt uit documenten die te lezen zijn op het omgevingsloket van de Vlaamse overheid en een aanplakking aan het bewuste pand op de Korenmarkt. Het stadsbestuur heeft een vergunning uitgeschreven voor de verbouwing van het pand en de komst van de zaak, bevestigt Christophe Peeters (Open VLD), schepen van Middenstand, aan De Gentenaar.

Burger Brands Belgium bevestigt het nieuws. “We kunnen inderdaad bevestigen dat we aan het kijken zijn om een Burger King-restaurant te openen in Gent”, zegt woordvoerder Shana Van den Broeck. “Kandidaten die geïnteresseerd zijn in een job of studentenjob kunnen hun cv en motivatiebrief alvast sturen naar jobs@burgerking.be.”

Monumentenzorg

De kans is groot dat het hamburgerrestaurant er komt. Er loopt wel nog een openbaar onderzoek waarbij mensen die bezwaren hebben tegen de plannen, hun bezwaren kunnen uiten. De vergunning is dus nog niet definitief. In januari moet de Stad Gent de vergunning definitief bevestigen.

Een eerdere aanvraag om het pand op de Korenmarkt te verbouwen tot een fastfoodrestaurant werd geweigerd door de Stad Gent om technische redenen. Maar het voorbije jaar is er onderhandeld met de stadsdiensten, Monumentenzorg en de brandweer om een akkoord te vinden.

In de plannen is te lezen dat aan het pand weinig veranderd zal worden om de Burger King te openen. Het gebouw was veertig jaar lang een Chinees restaurant genaamd Peking. Het dak zal worden hersteld en de gevel vernieuwd. Er zal ook lichtreclame worden aangebracht op de gevel. Ook daarover is al overlegd met de Stad. Wanneer de zaak zou kunnen openen, is nog niet duidelijk.

Hamburgerketen Burger King onderweg naar de Korenmarkt in Gent
Het gaat om het pand van het voormalige Chinese restaurant Peking. Foto: bst
Hamburgerketen Burger King onderweg naar de Korenmarkt in Gent
Foto: bst
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio