Twee jeugdvriendinnen vinden elkaar na 12 jaar terug, maar het weerzien is niet meteen hartelijk

Een jonge vrouw die op Twitter een foto postte van een meisje dat ze in 2006 op reis ontmoette en sindsdien uit het oog verloor, mocht deze week haar verhaal doen op de sofa bij Ellen DeGeneres. Daar hoorde ook een reünie bij - die volgens veel kijkers op een sisser uitdraaide.

“Hey Twitter”, begon Brianna Cry haar tweet enkele weken geleden. “Ik heb dit meisje tijdens een cruise op Hawaii ontmoet in 2006. Die avond waren we beste vriendinnetjes, dus zou ik jullie willen vragen om me te helpen haar terug te vinden. Ik mis haar en zou willen weten hoe het met haar gaat.”

De oproep van de studente uit het Amerikaanse Virginia miste haar effect niet: de hartverwarmende queeste ging viraal en haalde intussen meer dan 120.000 retweets en 278.000 vind-ik-leuks.

Nauwelijks elf uur na het posten van de tweet kwam er fantastisch nieuws. “Ik hoorde dat je naar mij op zoek was”, beantwoordde ene Heidi de tweet.

Talkshowpresentatrice Ellen DeGeneres nodigde de twee jongedames uit in de studio in Californië voor een officiële reünie. Maar wat een bijzonder emotioneel gebeuren moest worden, werd door heel wat kijkers vooral als bijzonder tenenkrullend omschreven.

In het fragment (video boven) is te zien hoe de twee elkaar eerst voorzichtig omhelzen, maar eenmaal in de sofa kan Heidi haar verbazing voor Brianna’s enthousiasme niet onderdrukken. “Ben je echt helemaal vanuit Virginia naar hier gevlogen?”, vraagt ze. Op de vraag van DeGeneres of Heidi in 2006 ook zo’n ‘connectie’ voelde, is haar reactie twijfelend. “Ik denk het... Maar het was ook maar die ene dag. Sorry, zo was het nu eenmaal.”

Op sociale media wordt de vreemde ontmoeting op hoongelach onthaald. “Het meisje leek helemaal niet enthousiast om haar vriendin uit lang vervlogen tijden eindelijk terug te zien”, schrijft iemand. “Ik had zo’n medelijden met het andere meisje.”

Medelijden of niet, zoals dat vaak gaat bij Ellen Degeneres trokken de twee niet met lege handen huiswaarts. Ze kregen elk een cheque ter waarde van 10.000 dollar om hun studies te bekostigen. Connectie of niet, je zou voor minder vanuit Virginia overvliegen.

Play

bekijk ook

Hij dacht dat hij als enige van zijn familie de Holocaust overleefde. Tot hij na 70 jaar ontdekte dat zijn broer nog leefde

Dit meisje is dolgelukkig wanneer ze haar vriendje uit het weeshuis eindelijk terugziet

Prachtig: het moment waarop dolgelukkige straathond na drie jaar zijn baasje terugziet

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees