Deelnemer ‘The Voice Senior’ is moeder van nineties-sensatie

Deelnemer ‘The Voice Senior’ is moeder van nineties-sensatie

Foto: The Voice Senior

Haar dochter is ­Jessy van dancegroep The Mackenzie, maar toch is ze meer dan ‘moeder van’. De 65-jarige ­Rita uit Herzele blaast vanavond namelijk iedereen weg in The Voice Senior.

“Ik had een soort gêne om mee te doen. Ik ben 65, wie zit nog op mij te wachten?” Nochtans heeft Rita uit Herzele podiumervaring zat. Ze begon al met zingen toen ze zestien was. Toen nog onder de naam ‘Jennifer’, en aanvankelijk als achtergrondzangeres bij Willy Sommers. Maar het was haar dochter Jessy, bekend van dancegroep The Mackenzie, die haar inschreef voor The Voice Senior. “Laat mij met rust, dacht ik eerst. Ik heb het zingen achter mij gelaten en ik heb daar vrede mee. Mama, ben je boos?, vroeg Jessy zelfs. En toen besliste ik om ervoor te gaan. Ook al ben ik eigenlijk geen competitiebeest.”

Deelnemer ‘The Voice Senior’ is moeder van nineties-sensatie
Foto: ISOPIX

Rita brengt het pakkende At Last van Etta James. “Uit liefde voor het lied, en omdat iedereen wel een rugzak meedraagt in het leven. Terwijl ik dat oefende, merkte ik dat er altijd een waakvlammetje in mij is blijven branden. En besefte ik weer hoe graag ik achter de ­microfoon sta.”

Dat waakvlammetje heeft intussen weer vuur gevat. “Ik zou graag meer op het podium staan. Een toer langs de culturele centra, zoals artiesten als Bart Herman doen, dat is het doel.”

INFO

THE voice seniorvtm, 20.40 uur

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees