De Wever laat hotel sluiten na tienerprostitutie

De Wever laat hotel sluiten na tienerprostitutie

Antwerps burgemeester Bart De Wever gaat voor het eerst over tot het sluiten van een hotel. Foto: BELGA

Antwerpen -

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft het bekende rendez-voushotel Le Sud op het Antwerpse Zuid laten sluiten. Het hotel blijkt te figureren in een onderzoek naar mensenhandel. Een minderjarig meisje zou er tot prostitutie gedwongen zijn.

De Wever liet de voorbije jaren al verschillende louche zaken sluiten, zoals theehuizen, een pastabar, een sekscinema en Thaise massagesalons. Het is nu voor het eerst dat hij overgaat tot het sluiten van een hotel. De sluiting geldt voor een maand, op basis van een artikel in de gemeentewet die het mogelijk maakt om “inrichtingen” tijdelijk te sluiten als er aanwijzingen zijn van mensenhandel. De burgemeester verwacht dat de eigenaar en uitbaters de sluitingsperiode gebruiken om maatregelen te nemen.

Hotel Le Sud is niet het enige hotel dat opduikt in onderzoeken naar gedwongen prostitutie van minderjarigen. Ook andere hotels, onder meer in de Antwerpse stationsbuurt, riskeren een sluiting omdat er duistere praktijken zouden plaatsvinden, schrijft Gazet Van Antwerpen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio