LeBron James moet zijn meerdere erkennen: ontketende James Harden kent geen genade met LA Lakers

Houston Rockets heeft donderdag een tweede zege op rij geboekt in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA). In eigen huis haalden de Rockets het met 126-111 van LA Lakers. James Harden, vorig seizoen nog MVP, was uitblinker met vijftig punten, waarvan zeventien in het laatste kwart.

Het duurde dan ook tot in het slot van de wedstrijd vooraleer Houston afstand kon nemen van de tegenstander uit Los Angeles. Een ontketende Harden liet ook nog elf assists en tien rebounds optekenen, waardoor ‘The Beard’ goed was voor een triple-double. Bij de bezoekers liet LeBron James 29 punten noteren.

 

 

 

San Antonio schreef dan weer de grootste zege van het seizoen op zijn naam door LA Clippers met 125-84 te kloppen. LaMarcus Aldridge was de beste schutter bij de Spurs, met 27 punten. Voor de Clippers was het al de vierde nederlaag in hun laatste vijf wedstrijden.

Toronto Raptors, de leider in de Eastern Conference, kan vier weken geen beroep doen op zijn pivot Jonas Valanciunas. De 26-jarige Litouwer heeft een blessure aan zijn linkerduim opgelopen en moet onder het mes, zo maakte de club bekend. Valanciunas liep de blessure woensdag op in het duel tegen titelhouder Golden State Warriors, waarin de Canadezen het vlot met 113-93 haalden.

Corrigeer