Bestuurder haalt pistool boven wanneer hij tijdens stakingsactie wordt tegengehouden door dokwerkers

Bestuurder haalt pistool boven wanneer hij tijdens stakingsactie wordt tegengehouden door dokwerkers

Illustratie stakingsactie Gent Foto: sl

Gent -

Bij de actie naar aanleiding van de nationale stakingsdag op de Meulestedenbrug in Gent is het tot een incident gekomen met een bestuurder die niet door mocht rijden. De bestuurder zwaaide met een pistool.

Al heel de voormiddag zijn er op meerdere plaatsen in het land blokkades naar aanleiding van de nationale stakingsdag. Ook in Gent is dat het geval. Dokwerkers bezetten er onder andere de Meulestedenbrug en laten wagens maar sporadisch door. Een van de wagens die vrijdagvoormiddag kwam toe gereden en niet door mocht, werd door de dokwerkers bij wijze van grap richting een doodlopende straat gestuurd. Toen de man vanuit dat straatje terugreed richting de brug, werd hij opnieuw tegengehouden. De man maakte zich daarop kwaad en haalde daarop een pistool boven. Het is niet duidelijk of dat een echt pistool was.

LEES OOK. Nationale stakingsdag: vooral in steden busverkeer verstoord, blokkades aan bedrijven, vrachtvluchten afgelast

Agenten van de politie waren ook aanwezig op de brug om de stakers in ’t oog te houden, maar konden niet zien wat er aan het gebeuren was met de wagen die werd tegengehouden, aangezien de man met het pistool niet uit zijn wagen kwam.

De man in kwestie kon uiteindelijk toch wegrijden, waarna de stakende dokwerkers de wagen achterna liepen en de politie inlichtten.

De betrokken wagen kon nadien tegengehouden worden door de politie. Er zouden toen nog meer wapens gevonden zijn geweest in de auto. Er is een gerechtelijk onderzoek gestart naar de omstandigheden van het incident. Meerdere dokwerkers hebben een verklaring moeten afleggen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees