Pellenbergse oud-pastoor Kerremans overleden in Dworp

Lubbeek - Eind verleden week overleed de in Pellenberg zeer geliefde pastoor Paul Kerremans in het woonzorgcentrum in Dworp. Heel de parochiegemeenschap en ook zijn vrienden in Dworp treuren bij dit heengaan. Er wordt een bus ingelegd voor de begrafenis.

Pastoor Paul Kerremans, “Polle” voor de vrienden, is overleden. Hij was geliefd en genoot van het leven. De inwoners van Pellenberg beschrijven hem als een sociaal beest. “Zijn onafhankelijkheid van de politiek was typerend. De vriendschap was wederzijds. In 1997 ging hij met pensioen en trok hij naar een rusthuis in zijn geboortedorp Dworp waar hij veel vrienden uit Pellenberg mocht ontvangen. De “Polle” was een sociaal beest, hij vierde graag en alle gelegenheden waren goed. Hij had behoefte aan contemplatie en trok daarom regelmatig met zijn broer naar de Pyreneeën waar hij tot rust kwam”, aldus Edgard Van Geysel, de voorzitter van de Kerkraad.

“Paul Kerremans liet zijn sporen achter in Pellenberg. Hij gaf Crescendo, gegroeid uit het Sint-Pieterskoor, meer vorm. Hij zorgde ervoor dat de tanende meisjes- en jongensschool konden samengaan en hij had een precieze en realistische kijk op de toekomstige visie van het kerkgebeuren en de huidige liturgische ploeg”, aldus Van Gysel.

Begrafenis

Na zijn pensioen in 1997 trok hij naar zijn geboortedorp Dworp waar hij jarenlang in meerdere parochies insprong als invaller voor kerkdiensten. Hij werd er geboren in 1927. In 2016 kwam hij zwaar ten val en werd hij van de ene dag op de andere een oude man.
Pastoor Paul Kerremans overleed eind verleden week in het Erasmus Ziekenhuis in Anderlecht. Hij wordt volgende maandag begraven in Dworp. De afscheidsdienst heeft plaats in de Sint-Gurikskerk om 10.50 uur. Vanuit Pellenberg aan de pastorie vertrekt een bus voor wie mee wil naar de uitvaardienst. Wie mee wil moet contact opnemen met Jules Godts om een plaatsje te reserveren.  

Bus info: 016-62.29.43

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio