Ivan Leko is zelf verbaasd dat gesprekken over contractverlenging bij Club Brugge uitblijven: “Ik moet afwachten”

Ivan Leko is zelf verbaasd dat gesprekken over contractverlenging bij Club Brugge uitblijven: “Ik moet afwachten”

Foto: Photo News

Deze week kreeg hij in Het Nieuwsblad nog 9/10 van algemeen directeur Vincent Mannaert voor de sterke Champions League-campagne van Club Brugge, maar hoewel zijn contract na dit seizoen afloopt is Ivan Leko nog steeds niet zeker over zijn toekomst. “Ik ben ook wel een beetje verbaasd dat die gesprekken uitblijven”, bekende de Kroatische coach op de persconferentie voor de wedstrijd van zaterdag in Kortrijk .

Ivan Leko is nu al anderhalf seizoen hoofdcoach van Club Brugge. Het contract van de 40-jarige Kroaat loopt echter af na dit seizoen. Na de landstitel vorig seizoen en de lovenswaardige Champions League-campagne zou je kunnen verwachten dat een contractverlenging nadert, maar Leko liet vandaag duidelijk merken verbaasd te zijn dat hij nog steeds geen uitnodiging kreeg van het bestuur om de gesprekken aan te vatten.

“We hebben hier al anderhalf jaar aan één stuk heel goed gewerkt met heel de technische staf en het team. Er zat heel veel progressie in de resultaten met eerste de landstitel en nu Champions League”, aldus Leko. “Ik ben er ook rotsvast van overtuigd dat er met dit team nóg heel wat progressie valt te maken. Maar ik moet afwachten.”

Er was begin dit seizoen sprake dat Leko zelf de Champions League-campagne wilde afwachten om eventueel daarna een stap hogerop te zetten. Maar dat ontkent hij met klem: “Ik heb hier nooit een signaal gegeven dat ik weg wilde. Ik wacht gewoon af. Al ben ik ook wel een beetje verbaasd.”

Stapt hij dan niet zelf naar de directie? “Nee, ik ga niet om de twee dagen vragen hoe het zit met die verlenging”, besloot hij.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.