Middelbare scholen in Sint-Katelijne-Waver krijgen geld voor 450 extra plaatsen

Middelbare scholen in Sint-Katelijne-Waver krijgen geld voor 450 extra plaatsen

Middelbare scholen in Sint-Katelijne-Waver krijgen geld voor 450 extra plaatsen (themabeeld) Foto: Bart Dewaele

Antwerpen / Sint-Katelijne-Waver -

In Sint-Katelijne-Waver komen er zowat 450 extra plaatsen bij in het secundair onderwijs, dankzij door de Vlaamse overheid gefinancierde capaciteitsuitbreiding in het College Hagelstein en het Sint-Ursula-Instituut. Dat meldt het gemeentebestuur. De Vlaamse subsidies bedragen in totaal ruim 1,8 miljoen euro.

De Vlaamse overheid organiseerde dit voorjaar een aanbodbevraging om de beschikbare capaciteit in het basis- en voornamelijk het secundair onderwijs in kaart te brengen. Voor Sint-Katelijne-Waver nam het gemeentebestuur de taak op zich om een rondvraag te doen onder de scholen in de gemeente. “Alle scholen namen deel, maar enkel het secundair onderwijs gaf aan dat zij extra plaatsen wensen in te richten”, zegt schepen van Onderwijs Ronny Slootmans (Samen Anders). “De scholen willen zo inspelen op de nieuwe bevolkingsprognoses van Statistiek Vlaanderen en de daarmee gepaard gaande capaciteitsbehoeften.”

College Hagelstein wil graag zes à zeven klassen bijbouwen, goed voor 140 à 160 extra leerlingen. Het Sint-Ursula-Instituut wil zelfs twaalf klassen extra, om 300 leerlingen meer te kunnen onderwijzen.

College Hagelstein krijgt nu, na onderling overleg, 840.000 euro voor capaciteitsuitbreiding, het Sint-Ursula-Instituut 1 miljoen euro. De werken zouden in de loop van de komende jaren plaatsvinden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees