Burgemeester niet opgezet met oproep om kale kerstboom te komen versieren “Die is daar helemaal niet op voorzien”

Burgemeester niet opgezet met oproep om kale kerstboom te komen versieren “Die is daar helemaal niet op voorzien”

De oproep om de kerstboom op het Gemeenteplein te komen versieren, viel niet in dovemansoren. Foto: rb

Hoegaarden -

De kerstboom op het Gemeenteplein in Hoegaarden is te karig versierd met ballen en slingers. Dat vinden toch enkele inwoners. Ze roepen de bevolking op om er wat meer dingen in te gaan ophangen, maar dat valt niet in de gratie van de burgemeester.

Hoegaardier Thierry Hayen riep elke dorpsgenoot op om een kerstbal of slinger aan de kerstboom op de kiosk aan het Gemeenteplein te gaan hangen. Eén slinger in een kerstboom en hier en daar een bal vindt hij maar magertjes. Hij meent dat het gemeentelijke budget zeker toelaat om meer attributen aan te kopen.

Zijn oproep kreeg meteen gehoor. Zoé Stoffelen lanceerde ook de oproep om voor wat meer versieringen te zorgen. Op eigen initiatief organiseert zij op zondag 16 december van 12 tot 21 uur een kerstmarkt naast de kiosk op het Gemeenteplein. Dat vindt ze de ideale gelegenheid om de boom bij te versieren. Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen stond Zoé op de N-VA-lijst, maar ze geraakte niet verkozen.

Zevenduizend stuks siersels

De oproepen bleven niet onbeantwoord. Gisteren hingen er al dingen aan de leuning van de trappen van de kiosk en aan de boom zelf lagen er ook klaar.

Maar burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V) betreurt de oproepen. “Ik ga daar niet mee akkoord”, zegt hij. “Aan het schepencollege is niet eens gevraagd of die oproep mocht gebeuren. Stel nu eens dat elke Hoegaardier erop ingaat. Dat betekent zevenduizend stuks siersels. Die boom is daar niet op voorzien. Ook de voorbije jaren was de boom niet beladen met meer versieringen. Vorig jaar was de kerstboom nochtans beduidend groter dan deze. Onze leverancier kon nu alleen een kleinere bieden. Nooit had iemand bezwaren tegen het aantal versieringen. Nu plots wel.”

Hij vraagt zich af wat er gaat gebeuren als er een ongeval gebeurt wanneer iemand de kiosk opgaat. “Niemand moet bij ons komen aankloppen om te zeggen dat wij daarvoor verantwoordelijk zijn. Ik zal geen politiebevel uitvaardigen die het beklimmen van de kiosk verbiedt, maar ik stel vast dat sommige mensen menen dat zij zo maar mogen doen wat ze zelf willen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees