Tachtigjarige bezieler evenement klaar voor tiende editie

Jaak (80) is elk jaar maanden zoet met organisatie kerstmarkt voor goede doelen: “maar bij 100 kramen wil ik stoppen”

Jaak (80) is elk jaar maanden zoet met organisatie kerstmarkt voor goede doelen: “maar bij 100 kramen wil ik stoppen”

Jaak Desmet wil nog jaren doorgaan met zijn initiatief. “Zo heb ik mijn bezigheid.” Foto: sbr

Roeselare -

In de Zuidstraat vindt morgen zondag en 23 december opnieuw een kerstmarkt voor goede doelen plaats. Al tien jaar lang leidt Jaak Desmet (80) de markt in goeie banen. Hij denkt nog lang niet aan stoppen en wil graag uitbreiden.

Morgen vindt de eerste autovrije zondag plaats van de kerstperiode. Dat geldt ook voor de intussen traditionele kerstmarkt voor goede doelen. Jaak Desmet is al tien jaar lang bezieler van het initiatief. Nu zullen er zo'n tachtig kraampjes in de Zuidstraat staan.

“Verschillende verenigingen, sportclubs en scholen zullen aanwezig zijn”, zegt Desmet. “De interesse om deel te nemen groeit telkens. Vorig jaar mochten we vijftig miniondernemingen verwelkomen en moesten we zelfs enkele mensen teleurstellen. Toch wil ik niet boven de honderd standplaatsen gaan. Op die manier kun je het overzicht behouden en genoeg ruimte laten voor de hulpdiensten.”

Nog lang doorgaan

Jaak denkt nog lang niet aan stoppen. Hij wil de markt graag zien groeien. “De Zuidstraat staat dit jaar helemaal vol, dat was mijn droom toen ik ermee begon. Voor het eerst nemen we een deel van de Iepersestraat in en ik wil ook uitbreiden naar de Patersstraat. Ik hoop nog lang te mogen doorgaan met de markt.”

Hij zag de goededoelenmarkt groeien van een klein marktje met maar tien standhouders naar wat het nu geworden is. “Ik ben telkens ook heel wat maanden bezig aan de voorbereiding, zo heb ik mijn bezigheid. De kerstperiode is trouwens mijn favoriete tijd van het jaar. Het is altijd een mooie mix van sfeer en gezelligheid. Dat proberen we te vertalen naar de markt voor goede doelen.”

Het hele weekend, maar vooral op zondag, zal er ook extra randanimatie zijn met onder andere orkestjes. Op zondag 23 december is er een kampioenschap voor miniondernemingen. Je kan ook gratis ritjes maken met de bus.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio