Van Avermaet: “Overstap Evenepoel komt misschien te vroeg”

Van Avermaet: “Overstap Evenepoel komt misschien te vroeg”

Foto: Photo News

Dat Remco Eve­nepoel (18) een ­supertalent is, zal Greg Van Aver­maet niet ontkennen. Al kent hij de dubbele wereldkampioen bij de ­junioren niet persoonlijk. “Ik had voor het WK al wel verhalen over hem gehoord, maar toen ik hem dan live op tv aan het werk zag, wist ik genoeg”, klinkt het.

LEES MEER. Nooit was de druk op Greg Van Avermaet groter dan bij zijn ‘nieuwe’ ploeg CCC: “Winnen is een must”

Toch heeft Van Avermaet ook bedenkingen bij de directe overstap van Evenepoel naar de profs. “Mocht ik in zijn plaats geweest zijn, ik had het niet gedaan”, zegt hij. “Het is misschien te vroeg. Ik zou eerst een jaar bij de beloften hebben gereden om daar eerst eens de Ronde van de Toekomst en het WK te winnen.” Niet omdat Van Avermaet twijfelt aan de capaciteiten van Evenepoel – “Al wordt het wel zaak om de voeten op de grond te houden” –, hij ziet een andere reden. “Een profcarrière duurt vijftien jaar. Ik ben bang dat als je altijd de beste bent, je het snel beu kan worden.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.