Kerstconcert met Koor Cantabile Deinze

Kerstconcert met Koor Cantabile Deinze

Foto: Patrick Galle

Deinze / Zulte - Zoals elk jaar organiseert Davidsfonds Machelen, samen met de Landelijke Gilde, ook nu weer een kerstconcert in de mooie parochiekerk van Machelen. Dit jaar hebben ze op zondagnamiddag 16 december daarvoor het Koor Cantabile uit Deinze uitgenodigd. Achteraf is er een receptie voor de aanwezigen.

Cantabile

Cantabile werd opgericht in 1953 door enkele Deinse studenten met Luc Naessens als dirigent. Hun opzet was vreugde te beleven aan de koorzang in een geest van vriendschap, los van elke ideologische of filosofische band. Dit is tot op vandaag nog altijd het hoofddoel van het koor. De geijkte muziekterm “Cantabile” die “zangerig”  betekent, was een voor de hand liggende naam. Het repertorium omvat zowel profane als religieuze muziek in diverse genres en stijlen.

Naast eigen producties en het opluisteren van vieringen allerhande, verleende Cantabile ook zijn medewerking aan diverse solidariteitsacties zoals het Tsunami 11-11 concert, een steunconcert voor de Senegalese Fatoumata en een kerstconcert ten voordele van een leprozerie in Egypte. De repertoriumkeuze van de jonge dirigent Wouter Bingé van zowel eigentijds als klassiek werk mondt uit in muziek die aanspreekt. Het zestigjarig bestaan werd in 2013 gevierd met verscheidene uitvoeringen. De Missa Pastorale van Schenck was als concertante misviering een hoogtepunt naar keuze en uitvoering.

Praktisch

Wanneer: zondag 16 december 2018 om 17 u

Waar: parochiekerk van Machelen

Toegang:€14, na reservatie via info@dfmachelen.be of tel. 09.386.50.00 betaal je slechts €10.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio