FOTO. Schilderijen kijken en tegelijk koffie drinken of tafelen in de Karperstraat in Machelen

Vorige vrijdag opende de achtste eindejaartentoonstelling van kunstenaar Martin Wallaert in zijn atelier in ’t Biechtstoelke in de Karperstraat in Machelen. De kunstenaar droeg voor deze opening een outfit speciaal voor hem ontworpen door de Amerikaanse designer Ralph Lauren in het kader van zijn 50 jarig bestaan als ontwerper. Schepen van cultuur Michaël Vandemeulebroecke leidde de tentoonstelling in. Wim Lammertijn, conservator mudel, bracht de academische rede. Burgemeester Simon Lagrange nodigde tenslotte uit voor de rondgang naar Het Verschrikkelijke Zoete Leven en restaurant De Karper, waar eveneens werken van Martin Wallaert te bewonderen zijn.

Voor deze expositie zijn werken van de kunstenaar te zien op drie verschillende locaties in de feeëriek verlichte Karperstraat. Vooreerst is dat natuurlijk het Atelier Martin Wallaert, Karperstraat 1, telkens vanaf donderdag tot zondag tussen 14 en 18 uur met nieuwe werken, houtskooltekeningen en olieverfschilderijen.

De tweede locatie is chocolaterie en koffieterie Het verschrikkelijke zoete leven, in dezelfde straat op huisnummer 6. Martin brengt daar een overzicht van vroeg grafisch werk. Hier speelt ook een film uit deze periode en ligt een boek ter inzage waarin een deel van de werken werd opgenomen. De zaak is gesloten op maandag en dinsdag. De andere dagen kan je er terecht tussen 13 en 18 u. Meer info op www.zoeteleven.be.

Nog enkele stappen verder vind je het befaamde restaurant De Karper, huisnummer 16, waar je huidig werk van de kunstenaar kan bewonderen. In een wisselende collectie hangen hier steeds verschillende schilderijen waaronder een zeer sprekend zelfportret. Het restaurant is gesloten op maandag en dinsdag en op zaterdagmiddag. Meer info op www.restaurantdekarper.be.

Nog tot 30 december 2018 is de toegang tot de tentoonstelling op deze locaties gratis en vrijblijvend.

Meer informatie op www.martinwallaert.com.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio