Na anderhalf uur al meer dan 1200 km rondjes rond de Damvallei

FOTO. IJskoud maar hartverwarmend "Sportyves tegen Kanker" is gestart

"Sportyves tegen Kanker", het Warmste Week-initiatief van Esther Vanhamme en Mieke Mertens, plusdochter en partner van de betreurde schepen van Sport Yves De Lausnay is om 10 uur gestart. Met vriestemperaturen, maar vooral met een erg warm hart zette het loop- en wandelevenement rond het Damvalleimeer in met "Mia" van Gorki, want Yves was in zijn sportieve vrijetijd vooral een echte Buffalo. Esther en Mieke mochten de lopers op sleeptouw nemen voor het eerste rondje, en vanaf dan ging het razendsnel vooruit. Tegen half twaalf had lopend Destelbergen en Heusden al meer dan 1200 km op de teller.

Met en zonder hond, met en zonder koffie, met en zonder doedelzak, met en zonder partijkaart van welke kleur ook op zak: honderden wandelaars en lopers zetten zaterdagochtend in alle vroegte hun beste beentje voor, met de glimlach, die ook de immer goedgezinde en moedige schepen Yves De Lausnay tot op zijn laatste dag in zijn ongelijke strijd toonde. Een sportief evenement, waarbij vooral de vriendschap en het samenhorigheidsgevoel in deze donkere dagen voor Kerstmis overheerste. Een perfecte sfeer waarin "Sportyves" zich zelf het best zou hebben gevoeld. Geen gedoe, geen hoogdravende woorden, maar echtheid en enthousiasme, recht uit het hart.

Aan inschrijvingen leverde "Sportyves tegen Kanker" deze ochtend al 8 250 euro op, maar tussendoor werden ook bescheiden cheques, onder meer van de boekvoorstelling van "De Heemkundige Kring De Oost-Oudburg" overhandigd. Reken daar het feit bij dat de bank waar Yves tewerkgesteld was, voor elke kilometer nog eens een halve euro bijpast, dan weet u nu al dat dit een fantastische bijdrage zal opleveren voor "Kom op tegen Kanker". Lopen kan nog tot 15 uur zaterdagmiddag, dan sluiten Esther en Mieke symbolisch het evenement met het laatste rondje van 1,8 km rond het prachtigste plekje natuur van Destelbergen. Op de tonen van Yellow van Coldplay. Vanavond leest en ziet u hier meer, ondertussen krijgt u al een uitgebreid fotoalbum van de deelnemers die er het eerste anderhalfuur bijwaren aan en om de Damvallei. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio