Van der Poel zit “in de vorm van mijn leven”

Wout van Aert verrassend positief na Scheldecross: “Ik kon niet volgen, maar ik ben wel tevreden”

Mathieu van der Poel was ook bij zijn rentree in de Scheldecross weer outstanding. De Nederlandse en Europese kampioen won met duidelijk verschil op de concurrentie. “Of ik nu topfavoriet ben voor de eindzege in de DVV-Trofee? Op basis van vandaag zou ik misschien ‘ja’ moeten zeggen”, klonk het na afloop.

LEES OOK.Mathieu van der Poel steekt er na zijn stage ook in Scheldecross met kop en schouders bovenuit: Wout van Aert tweede op een minuut...

“Het was afwachten hoe de wedstrijd zou verlopen”, zei Van der Poel, die net als Wout van Aert zijn eerste wedstrijd reed na een stageperiode. “Het leek een gesloten wedstrijd te worden. De zandstroken lagen er best lastig bij, en daar kon je het verschil maken. Ik merkte wel dat ik nog maar pas terug ben van stage. De benen waren goed, maar ik moest er toch weer een beetje inkomen. Vooral op technisch vlak was het even wennen, maar na mijn aanval ging het beter en beter.”

Wout van Aert verrassend positief na Scheldecross: “Ik kon niet volgen, maar ik ben wel tevreden”
Foto: Photo News

 

Van der Poel halveerde zijn achterstand op leider Toon Aerts in het DVV-klassement. “Of ik nu topfavoriet ben? Dat is moeilijk te zeggen. Het gat is nog steeds een minuut, dat moet nog dicht. Maar na vandaag zou ik misschien ‘ja’ zeggen”, zei de Europese kampioen. “Toon komt op zware parcoursen beter uit de verf, dus het wordt afwachten. Deze Scheldecross is vaak ook heel close wat verschillen betreft, maar de veranderingen aan het parcours vond ik een meerwaarde. Er is hier zoveel mooi zand en vandaag werd dat benut. Dan zie je dat de verschillen komen. Of ik nu in de vorm van mijn leven verkeer? Ja, toch wel. Mijn stage ging ongelooflijk goed, ik heb heel goed kunnen trainen zonder problemen. Nu moet ik dat de hele kerstperiode vasthouden en niet ziek worden.”

 

Wout van Aert: “Ik wilde me vooral goed voelen”

“Achter Mathieu was het een tactische koers”, aldus nummer twee Van Aert. “Toon moest rijden voor zijn klassement. Ik was niet bezig met de voorsprong klein te houden of een goed resultaat, ik wilde me vooral goed voelen”, zei nummer twee Wout van Aert. “Ik schrok dat niemand reageerde op de aanval van Mathieu. Ik kon niet volgen, maar ik ben wel tevreden. Het liep zoals ik had gehoopt.”

“Ik denk dat ik nog een paar weken nodig heb om op mijn best te zijn. Maar ik heb de focus gelegd op de maand januari, daar werk ik nu naartoe. En ik begin stilaan in die goede flow te komen. Dat het verschil vandaag een stuk groter was dan in de vorige jaren? Ja, maar je mag niet altijd afgaan op resultaten uit het verleden. Ik ben al drie keer op een verschillende manier wereldkampioen geworden en als dat een vierde keer zou lukken, zal dat opnieuw op een andere manier zijn.”

Wout van Aert verrassend positief na Scheldecross: “Ik kon niet volgen, maar ik ben wel tevreden”
Foto: BELGA

Toon Aerts: “Heel veel kopwerk moeten doen”

”Het voelt aan alsof ik vandaag een verliezer ben, maar als ik straks zal analyseren, zal ik wel beseffen dat ik een goeie koers heb gereden”, klonk het bij nummer drie Toon Aerts, die nog steeds leider is in het klassement van de DVV-Trofee. “Ik heb serieus wat kopwerk moeten doen om het gat met Mathieu klein te houden. Ik ben fier dat ik op dit parcours zo’n goeie koers kan rijden. Ik stond er alleen voor in de achtervolging. Als het weer eens omslaat en we zware wedstrijden voor de wielen krijgen, dan is het misschien nog mogelijk om te winnen. Met de wedstrijden in Zonhoven (morgen, zondag, nvdr.) ben ik nog niet echt bezig. Eerst de massage en dan eens goed losrijden.”

Corrigeer