1933 keer lopen en wandelen rond de Damvallei, goed voor 3518 km

"Sportyves tegen Kanker" levert voorlopig 23.000 euro op voor kankeronderzoek

"Yves, dit bedrag is voor jou. Het toont aan dat er nog veel warmte is in de wereld". Het waren de slotwoorden van de geëmotioneerde organisatoren Esther Verhamme en Mieke Mertens, toen ze bekendmaakten dat "Sportyves tegen Kanker" -na herberekening - voorlopig 23.000 euro oplevert. Daarbij moet nog de opbrengst van de catering, de dranken en de voedselkraampjes van zaterdag, worden gerekend. Belfius, de vroegere werkgever van Yves herzag zijn plan om een halve euro per km bij te passen, en schonk meteen een bonus van 4.350 euro.

De Warmste Week heeft haar hoogtepunt bereikt in Destelbergen, met het "Sportyves tegen Kanker"-initiatief voor de betreurde schepen Yves De Lausnay. Na vijf uur wandel- en loopverkeer rond de Damvallei mochten Esther en Mieke in hun eentje het laatste symbolische rondje lopen, op "Yellow" van Coldplay. Een emotioneel moment, want partner en pluspapa Yves was nooit veraf. "Je bent bij ons, en je zal dat ook voor altijd blijven", vertelde toekomstig burgemeester Elsie Sierens in haar woordje achteraf. Een competitief evenement was het niet, maar toch waren er medailles en prijzen voor de man en de vrouw die de meeste kilometers hadden gelopen, net als voor de wandelaars. En de sportiefste kinderen, natuurlijk. 

Het initiële bedrag dat via de inschrijvingsgelden was verzameld was door de late beslissers van zaterdagmorgen tot 9.000 euro aangetikt, daarbij kwam 10.000 euro van de sponsorgelden, individuele cheques én de bonus van Belfius. Een eerste raming leverde in het weekend dan ook een bedrag van al zeker 23.000 euro op, dat nog zal vermeerderd worden met de winst van de drank- en eetstandjes op de kerstmarkt op het terras van Sportbar 't Meer. De opbrengst zal zoals bekend integraal naar Kom op tegen Kanker gaan, zoals Yves het in zijn nooit aflatende strijd ook zou gewild hebben. Met hoop op uitkomst voor de vreselijke ziekte. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio