Doelpunt van Club Brugge wordt afgekeurd op aangeven van VAR: “Ik begrijp het niet”

Uittredend kampioen Club Brugge is zaterdag op de negentiende speeldag van de Jupiler Pro League op een 0-0 gelijkspel blijven steken op bezoek bij KV Kortrijk. In de 67ste minuut leek blauw-zwart via Dennis dan toch op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd op aangeven van de VAR door scheidsrechter Erik Lambrechts afgekeurd.

LEES OOK. Top in Europa, maar in België wil het niet lukken: Club Brugge laat ook in Kortrijk punten liggen, doelpunt afgekeurd door VAR

Emmanuel Dennis gaf bij het doelpunt een duw aan Rolland. Het was weliswaar een klein duwtje maar de verdediger werd uit balans gebracht en ging gretig liggen, waarna Lambrecht op aangeven van de VAR het doelpunt afkeurde.

“Discutabel”, volgens Club-coach Ivan Leko. “Maar dat is voetbal, de ene keer is dat in jouw voordeel de andere keer is het andersom. We moeten blijven geloven in de scheidsrechters en vertrouwen in hen hebben.”

“Niet correct”, volgens Dennis. “Als je naar de video kijkt, zie je dat ik hem niet raak”, reageerde de verdediger achteraf. “Normaal moet je kijken naar wie scoort en wie die speler bewaakt. En ik raak hem niet. De scheidsrechter stond achter mij, ik scoor maar dan keurt hij de goal af. Ik begrijp het niet. Of ik dan mijn ploegmaat duwde? Ik duwde niemand. Ik zag geen enkele duw. De verdediger overdreef en ging vliegen. Ik begrijp het niet, dit was een goal voor mij.”

Club telt zo vijf op achttien uit zijn laatste zes competitiewedstrijden, van de laatste tien won het er amper twee.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.