Maaseik herpakt zich in het volleybal, Aalst slaat kloof met nummer vier

Maaseik herpakt zich in het volleybal, Aalst slaat kloof met nummer vier

Foto: VDB

Ook de derde confrontatie dit volleybalseizoen tussen Aalst en Menen eindigde in een overwinning voor de Ajuinen. Aalst vergrootte meteen zijn voorsprong op de West-Vlamingen tot zeven punten. De kloof tussen het trio aan de top en de rest is groot. Maaseik herpakte zich tegen Gent, Roeselare won zonder setverlies van Zoersel.

Aalst - Menen 3-1

Met een ace bracht Sinnesael in de eerste set zijn ploeg op voorsprong. Maar spelverdeler Firlej deed ook met een ace de set kantelen. Via Claes ging het naar 16-14 en dan was het aan Jan Firlej om een hoofdrol op te eisen en blokte de ene na de andere Menense aanval af. Het leidde Aalst naar een 21-16 voorsprong. De thuisploeg domineerde de partij en bouwde via De Paepe (7-4) en Claes ook in de tweede set een voorsprong op. Vaskelis en Sinnesael hielden Menen in de race maar met de ingekomen Gorski zorgde voor de 22-20. De Pool bezorgde Aalst ook de eerste setbal en het was zijn landgenoot en kapitein Staszewski die afrondde. Menen had in de twee voorafgaande duels nog geen set kunnen winnen tegen Aalst. Maar toen Demirovic en Vandecaveye hun ploeg in de derde set een bonus van vijf punten bezorgden (3-8). De West-Vlamingen hielden het hoofd koel en gaven deze set niet meer uit handen: 16-25. De bezoekers hadden de smaak te pakken en duwden onder impuls van topscorer Vaskelis in de vierde set door: 8-12 en 17-19. Devoghel stuurde Smit het veld op maar ook die kon niet verhinderen dat Menen bij 23-24 een eerste setbal kreeg. Menen kreeg er nog twee maar Staszewski bezorgde op het einde zijn ploeg de drie punten: 28-26

Maaseik - Gent 3-1

Maaseik heeft de bekernederlaag tegen Roeselare doorgespoeld met een 3-1-zege tegen Gent. Van een leien dakje liep het bij de landskampioen zeker niet. In set twee gingen de manschappen van Joel Banks liefst acht keer in de fout. Gent profiteerde daar optimaal van. Een secuur afwerkende Michiel Ahyi, die vorig seizoen bij Maaseik amper aan de bak kwam, leidde zijn team naar setwinst. Maar vanaf set drie onderging Gent de wet van de sterkste. De sterk ingevallen Pupart nam Maaseik op sleeptouw. Kapitein Maan zette zijn goede vorm nog maar eens in de verf en ook Jolan Cox kwam er beter door. Met twee opeenvolgende aces bezorgde hij zijn team uiteindelijk de winst. Veel tijd om op adem te komen heeft Maaseik niet. Dinsdag komt het Poolse Belchatow over de vloer voor de tweede poulewedstrijd in de Champions League.

Zoersel - Roeselare 0-3

Roeselare dat Tuerlinckx en Van Hirtum op de bank hield kende geen problemen om de drie punten te pakken bij Amigos Zoersel. De thuisploeg, waar Luyten en Van der Maat in de basis startten, werd door Kindt direct met de neus op de feiten gedrukt. Een geconcentreerd Roeselare liet in die openingsset geen spaander heel van Amgos Zoersel dat in alle onderdelen meer dan een maatje te klein was. Via 6-9 en 10-15 pakte een blokkerend zeer sterk Roeselare in amper negentien minuten de eerste set. Oprins en Deville zorgden voor iets meer weerwerk in set twee, maar dat volstond niet om Roeselare af te stoppen. Opnieuw Kindt zorgde al snel voor een beslissende 6-9. Het Roeselaarse blok diepte verder uit tot 16-21 en 0-2. Amigos kwam direct 0-4 achter in de derde set, maar het maakte gebruik van enkele mindere recepties bij Roeselare om bij 15-14 over te nemen. De thuisploeg kreeg dan bij 24-23 de set niet uitgemaakt, Amigos aanvaller Oprins knalde bij 24-25 buiten en Roeselare pakte de drie punten. (mabe)

Haasrode Leuven - Borgworm 2-3

Gert van Walle liet zien dat hij al meteen een meerwaarde kan betekenen voor Haasrode Leuven. De uit Turkije overgenomen opposite gaf niet alleen slagkracht, maar ook branie aan de thuisploeg in de eerste set. In set 2 zorgde krachtpatser Abinet al snel voor 2-7 en die kloof kon Leuven niet meer goedmaken. Nadien was het weer een uitstekende van Walle die voor de belangrijke punten zorgde, maar Borgworm bleef aanklampen en kwam met de hulp van Zuidberg toch nog erop en erover. Concentratieverlies en slechte receptie bij de bezoekers gaf Leuven weer hoop in set 4 waardoor via o.a. Vanneste een achterstand van 16-18 nog omboog naar 25-21. In de tiebreak speelde Haasrode Leuven te slordig en maakte Predius de klus voor Borgworm af.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de EuroMillions League Volleybal!

(sgm, rkw, mabe)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen