Boyband is het nog niet verleerd

Get Ready! doet Kamping Kerstmis ontploffen, maar “we gaan niet meer enerveren met nieuw album”

Meer dan twintig jaar geleden is het, dat de jongens van Get Ready! menig meisjeshart sneller deden slaan. “Vandaag vallen ze niet meer flauw, maar plezant is het wel nog steeds”, zegt Jimmy. “Misschien nu zelfs meer dan vroeger.” Op de tweede editie van Kamping Kerstmis is dat niet anders.

In de kleedkamer van Get Ready! gaat het er gemoedelijk en ontspannen aan toe. “Kom maar binnen, het is hier gezellig’, klinkt het bijna in koor. De plastieken kerstroos hoefde er niet bij voor Jimmy. “Fake bloemen zijn mijn ding niet.” Al wordt het enthousiasme er niet door getemperd, de boyband heeft er zin in.

Optreden voor de Koning

Het was in 1995 dat Get Ready! het daglicht zag. Met hitnummers als Diep (zo diep) en Marjolijn werd de groep al snel razendpopulair. Er volgde een samenwerking met Will Tura en de jongens gingen zelfs Michael Jackson niet onopgemerkt voorbij. De grootste fans verzamelden ook de Get Ready!-stripboeken en -poppen. Het succesverhaal kwam ten einde in 2000, maar niet voor lang. Na enkele korte comebacks besloot de groep in 2017 opnieuw samen te komen met de originele bezetting. En daar hebben ze vandaag, op Kamping Kerstmis, geenszins spijt van.

“Dat meisjes flauwvallen en ons achtervolgen, dat is er nu niet meer bij”, zegt Koen Bruggemans. “Maar het is minstens even plezant. Of misschien zelfs plezanter, die grote prestatiedruk is er nu niet meer.” Dat de fun centraal staat, beaamt ook Jimmy Samijn. “We hebben al zoveel mooie dingen mogen doen sinds de comeback. We hebben voor de Koning opgetreden (aan de vooravond van de Nationale Feestdag, nvdr), sportpaleizen gevuld en we staan al twee jaar op nummer 1 bij Q. Dat is toch geweldig?”

Condooms en Kerstmis

Van de Koning naar Kamping Kerstmis, het verschil kan amper groter zijn. Maar Get Ready! ziet er geen graten in. “We zijn zelf ook marginaal he”, zegt Jimmy. “Waarom zou je het niet doen? We doen dat voor de fun, net zoals iedereen hier is voor de fun”, beaamt Koen. “Het podium heeft al vol gelegen met condooms en glijmiddel, dat zijn gewoon goede shows.”

En van Kamping Kerstmis naar het echte feest. De naderende feestdagen zijn niet onbelangrijk, vindt Get Ready. Familie staat dan voorop. “Ik heb ook het gevoel dat het kerstfeest weer echt hip is, ook bij jongeren”, zegt Koen. “Tien jaar geleden had het echt enkel dat kitsch effect, denk maar aan al die foute kleurlichtjes. Maar nu vinden veel mensen dat oprecht gezellig.”

Jean-Marie Desreux houdt het deze periode op uitrusten. “Ik ga veel slapen”, aldus het Franstalige bandlid. Dat hij nog vrijgezel is en daarom wel nog wat gezelschap kan gebruiken, bij voorkeur van mannen tussen 20 en 50 jaar, vindt Koen.

Geen nieuw album

“We gaan geen nieuw album meer uitbrengen, we gaan de mensen daar niet meer mee enerveren”, klinkt het. “We gaan gewoon nog optreden en plezier beleven op het podium. Zolang we dat graag doen en de mensen een goed gevoel kunnen geven, blijven we dat doen.”

Dat de boyband nog steeds geliefd is, bewijst ook hun drukke agenda. “Straks gaan we nog verder naar Paal voor het tweede concert van de avond en morgen hebben we onze eigen Get Ready-kerstspecial, dat is altijd heel gezellig”, klinkt het.

Opgewarmd door Marina Wally, die zopas aankondigde dat ze uit een vliegmachine zal springen zoals vader zaliger haar voordeed, kon het publiek van Kamping Kerstmis niet enthousiaster zijn. Dat de liefde nog diep is voor Koen, Jimmy, J.M. en Glenn, valt niet te ontkennen.

 

Play

bekijk ook

 

Ook Timtation voelt zich helemaal thuis op Kamping Kerstmis: “Heb me verkleed als vrouw van de Kerstman”

 

Marina Wally springt volgende zomer uit vliegmachien: “Eddy zei me dat ik het eens moest proberen”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees