Ondanks historische wereldtitel kunnen Red Lions niet (meer) verkozen worden tot ‘Ploeg van het Jaar’

Ondanks historische wereldtitel kunnen Red Lions niet (meer) verkozen worden tot ‘Ploeg van het Jaar’

Foto: EPA-EFE

Met hun wereldtitel hockey hebben de Red Lions geschiedenis geschreven. De derde plaats van de Rode Duivels op het WK voetbal was al knap en ook de vierde plaats van de Belgian Cats op het WK basketbal was mooi, maar de Belgische hockeyers schieten wel de hoofdvogel af. En toch kunnen ze op het Sportgala niet (meer) verkozen worden tot ‘Ploeg van het Jaar 2018’...

LEES OOK. Reacties na spectaculaire wereldtitel voor Red Lions liegen er niet om: “Twee keer juichen, waanzin en niet voor hartlijders!”

Volgende week zaterdag 22 december zal Sportspress.be, de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten, tijdens het Sportgala in Brussel bekendmaken wie is verkozen tot Sportman, Sportvrouw, Belofte, Ploeg, Coach en Paralympiër van het Jaar 2018.

Maar de Red Lions kunnen onlangs hun wereldtitel niét meer verkozen worden tot Ploeg van het Jaar: de stemming werd immers al afgesloten. Tenzij het reglement alsnog wordt gewijzigd...

De stemgerechtigden zijn beroepsjournalisten aangesloten bij Sportspress.be en gewezen winnaars van de trofee Sportman & Sportvrouw van het Jaar die niet langer actief zijn.

Corrigeer