Op deze gevallen tv-ster is ‘Over Water’ niét gebaseerd

Op deze gevallen tv-ster is ‘Over Water’ niét gebaseerd

De rol van gevallen tv-presentator John Beckers, vertolkt door Tom Dewispelaere, doet denken aan de Nederlandse presentator Frank Masmeijer (foto rechts), die vorig jaar in Antwerpen veroordeeld werd voor cocaïnesmokkel. Foto: vrt/epa-efe

Heel wat nieuwsgierige kijkers vragen zich wellicht af wat die “echte gebeurtenissen” zijn waar de fictiereeks Over Water op gebaseerd is. Volgens Tom Lenaerts gaat het in elk geval níét om feiten uit het leven van de gevallen Nederlandse tv-presentator Frank Masmeijer.

RECENSIE. Dit vond onze tv-reporter van ‘Over Water’, de nieuwe fictiereeks van Tom Lenaerts (+)

“Gebaseerd op echte feiten die plaatsvonden tussen 2014 en 2017”, verscheen gisteravond in beeld in de eerste aflevering van Over Water, een fictiereeks over een gevallen tv-presentator die in de Antwerpse haven in de cocaïnehandel belandt. Die “waargebeurde feiten” zijn geen verkooppraatje, zegt bedenker Tom Lenaerts. “We zijn met veel mensen in de Antwerpse haven gaan praten. Die wilden hun verhaal doen als ze anoniem konden blijven. Eigenlijk hebben we hetzelfde gedaan voor de fictiereeks Met Man en Macht. Heel wat politici hadden verhalen voor ons, als we hen niet als bron noemden.”

Dé vraag is natuurlijk op welke tv-presentator John Beckers gebaseerd is, in de reeks vertolkt door Tom Dewispelaere. “De man is een samenraapsel van tien personen. In het oorspronkelijke scenario was John Beckers een sterrenchef. We hebben er een tv-ster van gemaakt omdat we de tv-wereld kennen, die van de horeca niet. Wie op tv komt, is bekend en blijft bekend. Dat is interessant voor ons hoofdpersonage: hij heeft altijd het gevoel dat hij bekeken wordt. De rol is in ieder geval niet gebaseerd op Frank Masmeijer (57), de Nederlandse tv-presentator die vorig jaar in Antwerpen veroordeeld werd voor cocaïnesmokkel in de haven. Volgens mij heeft die zijn leven gebaseerd op onze reeks.”(lacht)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees