Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

De huiszoeking kadert wellicht in het onderzoek naar de moord op Raouf B. (inzet)bfs

Actie kadert wellicht in onderzoek naar moord op Raouf B. uit Temse

Gepland oldtimer-evenement afgelast door huiszoekingen in de buurt

Stekene

-

Speurders en het gerechtelijk labo kammen al dagenlang de omgeving van een autogarage in de Kleistraat in Stekene uit. De actie kadert wellicht in het onderzoek naar de moord op Raouf B. uit Temse. Een gepland oldtimer-event dit weekend in het pand, werd afgelast.

De politie Waasland-Noord trekt al een hele week de wacht op ter hoogte van het Vintage Cars House in de Kleistraat. Reden daarvoor is een grootschalig sporenonderzoek door de gerechtelijk politie in de garage. De toegangsdeuren van de loods werden verzegeld en het gerechtelijk labo loopt al dagenlang in en uit het gebouw. Een al weken van op voorhand gepland oldtimer- evenement in en rond het gebouw van Waasland Oldtimers kon daardoor zondag niet doorgaan. “We weten niet wat er gaande is in de garage”, zegt de organisator van het evenement. “De politie geeft geen informatie over wat er precies is gebeurd. Het is jammer dat ons evenement niet kon doorgaan, want we hadden heel wat volk verwacht. We hebben op tijd aangekondigd dat het evenement niet door kon gaan, waardoor de meeste mensen het wel wisten. In de lente doen we opnieuw verder en in mei organiseren we een rondrit.”

Het oldtimer-evenement werd samen georganiseerd met de uitbaters van de garage Vintage Cars House. Daar was niemand bereikbaar voor commentaar.

Moordonderzoek

De politieactie past naar alle waarschijnlijkheid binnen het onderzoek naar de moord op Raouf B. (41) uit Temse. De man werd op 6 december geëxecuteerd op een afgelegen baantje in het Nederlandse Kloosterzande, zo'n twintig kilometer ten noorden van Stekene. Zijn auto werd in brand gestoken. Wellicht moeten de daders worden gezocht in het criminele drugsmilieu. Wat de rol van de autogarage precies is in heel het onderzoek, is nog onduidelijk. De politie heeft ondertussen ook de camerabeelden van de omliggende bedrijven in de Kleistraat opgevraagd.

if

Het parket van Dendermonde geeft in het belang van het onderzoek geen enkele commentaar

Het beste van Enkel voor abonnees