Celebs

Nigella Lawson bindt strijd aan met "haat tegen vet"

Nigella Lawson bindt strijd aan met "haat tegen vet"

Foto: Isopix

Nigella Lawson (58) vindt het maar niets dat als ze op de Amerikaanse televisie verschijnt, haar buikje vaak met Photoshop wordt weggewerkt. In een tweet noemt ze de praktijk "verderfelijk".

Nigella Lawson duikt zo nu en dan eens op op de Amerikaanse televisie en het was haar al opgevallen dat haar uitstekende buikje regelmatig digitaal werd weggewerkt. Toen 'The Good Place'-actrice en Britse presentatrice Jameela Jamil op Twitter had gedeeld dat ze Photoshop haat omdat het "een instrument is dat onze etniciteiten, huidskleuren en kenmerken uitwist", trad de tv-chef haar bij.

"Ik heb meerdere keren tegen Amerikaanse televisiezenders moeten zeggen dat ze mijn buikje niet moesten airbrushen. De haat tegen vet en de veronderstelling dat we allemaal dankbaar moeten zijn omdat we dunner worden geairbrushed is verderfelijk", reageerde ze op de tweet van Jamil.  

Niet voor het eerst

De 58-jarige kokkin heeft zich al eerder uitgesproken tegen Photoshop. Toen ze de Amerikaanse televisieshow 'The Taste' presenteerde en op grote reclameposters verscheen, weigerde ze ook dat de producers haar slanker zouden afbeelden. "Ik kon hen zien wegtrekken toen ze bij de foto’s zagen hoe mijn buikje zich aftekende in mijn jurk. Het was niet eens zo erg, je kon gewoon de ronding zien. Van een buikje", zei ze in 2013 aan foodblog The splendid table.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees