Food

Sergio Herman haalt tweede Michelinster binnen met Pure C

Sergio Herman haalt tweede Michelinster binnen met Pure C
Pure C, het restaurant van topchef Sergio Herman op de zeedijk in Cadzand, heeft zopas een tweede ster in ontvangst mogen nemen. Dat raakte bekend tijdens de presentatie van de Nederlandse versie van de 'Michelingids' in Amsterdam.

De zeedijk in Cadzand-Bad is een topplek voor liefhebbers van de betere cuisine. Sergio Hermans restaurant Pure C mag voortaan uitpakken met twee Michelinsterren. Dat is niet alles: AIR Republic, de andere zaak van de chef, die een beetje verderop ligt, had ook al een ster. Herman heerst met drie sterren over de Zeeuwse badplaats, net over de Belgische grens.

Pure C werd in 2010 geopend door Sergio Herman, die de leiding van de keuken toevertrouwt aan Syrco Bakker. Het restaurant verdiende zijn eerste ster in 2011. "Het creatieve samenspel dat Bakker creëert met lekkernijen uit de polders en de zee is indrukwekkend. De gerechten zijn er ongemeen boeiend, en dat levert een wervelende ervaring op", staat er in de Michelingids.

Voor Herman komt de tweede ster niet helemaal als een verrassing, zo laat hij weten via Instagram. “Bijna tien jaar geleden ben ik met deze bijzondere vriend, Syrco, aan een avontuur begonnen in Cadzand, dit samen met Bart en Anne van het Strandhotel. Iedereen rond mij verklaarde me voor gek om een restaurant te beginnen in het toen uitgestorven Cadzand”, staat er. (Lees verder onder de foto)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bijna 10 jaar geleden met deze bijzondere vriend aan een avontuur begonnen in Cadzand, dit samen met Bart en Anne van het Strandhotel! Iedereen rond mij verklaarde me toen voor gek om daar een restaurant te beginnen in het toen uitgestorven Cadzand. Zware weg moeten bewandelen met veel obstakels maar er altijd in blijven geloven! Naar mijn gevoel had je hem al veel eerder verdient Syrco, wist dat je klasse had en bijzonder was toen je bij mij in de keuken van Oud Sluis stond! Een enorme Pusher maar een fijn karakter als mens, altijd bescheiden en vooruitkijkend naar Next. Fijn om dit met jou te mogen meemaken Syrco. Super trots op jou en heel het team van PureC! Wat we uitgesproken hebben naar elkaar is waarheid geworden. Dankjewel iedereen keuken, front of house, reserveringsteam, managment team PureC voor dit harde werken, focus, puntjes op de ï .... hoop dat jullie realiseren dat dit verhaal voor ons Cadzand en ons mooie Zeeuws Vlaanderen super belangrijk is! Maar geef het vooral een plekje bij jezelf dat je hier aan meegewerkt hebt! Dit was zonder jullie allemaal nooit gelukt . @syrcobakker @restopurec @strandhotelcadzandbad ???? #purec #cadzand

A post shared by @ sergioherman on


“We hebben een zware weg moeten bewandelen met veel obstakels, maar we zijn er altijd in blijven geloven. Naar mijn gevoel had je hem al veel eerder verdiend, Syrco. Ik wist dat je klasse had en bijzonder was toen je bij mij in de keuken van Oud Sluis stond”, zegt hij over zijn compagnon. “Fijn om dit met jou te mogen meemaken. Supertrots op jou en heel het team. Wat we uitgesproken hebben naar elkaar is waarheid geworden. Dankjewel iedereen: keuken, front of house, reserveringsteam, managment… voor dit harde werk. Dit was zonder jullie allemaal nooit gelukt.”

Corrigeer